Szórakozás

4 évre ítélték korábban a Való Világ játékosát

VV Laci komoly ügybe keveredett, a vád szerint több tízmilliót sikkasztott. Így nem meglepő, hogy új életet akar kezdeni a Való Világ segítségével.

Több éve tart az a bonyolult per, amiben a Való Világ 6 új játékosa, VV Laci érintett. A villalakó lakóházak kivitelezésével foglalkozott, így került kapcsolatba a későbbi “bűntársaival”.

Történt ugyanis, hogy a szombathelyi Napfény lakópark beruházását az egyik bank finanszírozta. Értesüléseink szerint több vásárló azonban nem közvetlenül a bank által elkülönített számlára utalta a milliós vételárakat, hanem a vállalkozó azaz a villalakó, László bankszámlájára. Ezeknek az összegek egy része pedig sosem került a pénzintézethez. A korábbi vád szerint Laci ezt az összeget részben magán- és egyéb üzleti célokra használta fel.

A szombathelyi friss.hu szerint a férfire első fokon négy év börtönt szabott ki a bíróság, öt évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától. Magánokirat hamisításban, számvitel megsértésében, sikkasztásban találták bűnösnek. Vele szemben Dr. Rácz József bíró 25 millió forint értékben rendelt el vagyonelkobzást. A két másik vádlott, az M. testvérek – az elsőfokon eljáró bíróság szerint – közel 30 millió forintos kárt okoztak saját cégüknek, amikor magasabb kivitelezői díjat számoltak el maguknak a szerződésben szereplő mértéknél, és fiktív számlákat is kifizettek.

Fotó: RTL Klub/ Nánási Pál

Később hatályon kívül helyezték az ítéletet és jelenleg is folyamatban van a megismételt elsőfokú eljárás. Úgy tudjuk nem tartották kielégítőnek a bizonyítékokat.

A lakópark egyes “tulajdonosai” pedig kétszer fizethettek, egyszer a vállalkozónak, majd miután a pénz eltűnt, a banknak is. Egyes házakon még vakolat sem volt és a lakóknak kellett befejezniük a munkálatokat. Információink szerint az ügyben több mint egy tucat családot vertek át.

Úgy tudjuk, az ügyészségnél már értesültek arról, hogy a Napfény lakópark ügyben érintett vállalkozó azonos lehet az új villalakóval, de szeretnének minden adatot leellenőrizni. Ha a bíróság a későbbi eljárásban beidézi Lászlót, természetesen akkor is meg kell jelennie, ha a Villában van. Mindenesetre nem lesz nehéz megtalálni.

VV Laci adatlapjában egyébként nem titkolta, hogy egy új élet reményében költözik a villába.

 

A Való Világról készült első összefoglalónkat ITT találjátok.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik