Szórakozás

Nagyobb hangsúlyt kap az erkölcsi oktatás Kisteleken

Jójárt Dániel
Jójárt Dániel

2014. 01. 08. 13:00

A kisteleki középiskola katolikus fenntartásba került. Megformálták az oktatást.

Korábban a témában:

A Kisteleki Árpád Fejedelem Katolikus Gimnázium és Szakközépiskola szeptember óta a Szeged–csanádi Egyházmegye kötelékében lévő, egyetlen ilyen Csongrád megyei, középiskola.

Felmenő rendszerben vezettük be a heti két hittanórát, a felsősöknek csupán az ópusztaszeri plébános tart időnként beszélgetéseket. Az erkölcsi nevelésben viszont rengeteg pluszt ad a katolikus légkör – mondta el a délmagyar.hu-nak Tóth Gabriella igazgató.

Emelt óraszámban tanítják az angolt és az informatikát, délután pedig plusz foglalkozásokkal várják a nyelvizsgára vagy az ECDL-bizonyítványra vágyókat. Második nyelvet is lehet tanulni, eddig a német és a francia közül lehet választani, de terezik, hogy jövőre bevezetik az orosz nyelv oktatását is.

A tanintézményben minden évfolyamon egy gimnáziumi és egy szakközépiskolai osztály indul. Előbbiben választható az emelt óraszámú testnevelés vagy a társastánc, utóbbiban pedig informatika vagy kereskedelem ágazatokra lehet szakosodni. A kínálatot jövőre logisztikai ügyintéző szakkal szeretnénk bővíteni.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Nyíregyháza, 2016. december 27.
Vásárlók egy telekommunikációs üzletben a karácsony utáni leárazás idején Nyíregyháza egyik bevásárlóközpontjában 2016. december 27-én. Az ünnep után megkezdődött az üzletekben a hagyományos év végi leértékelés.
MTI Fotó: Balázs Attila

Jobban élünk, mint tíz éve

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.