Szórakozás

Nagyobb hangsúlyt kap az erkölcsi oktatás Kisteleken

A kisteleki középiskola katolikus fenntartásba került. Megformálták az oktatást.

A Kisteleki Árpád Fejedelem Katolikus Gimnázium és Szakközépiskola szeptember óta a Szeged–csanádi Egyházmegye kötelékében lévő, egyetlen ilyen Csongrád megyei, középiskola.

Felmenő rendszerben vezettük be a heti két hittanórát, a felsősöknek csupán az ópusztaszeri plébános tart időnként beszélgetéseket. Az erkölcsi nevelésben viszont rengeteg pluszt ad a katolikus légkör – mondta el a délmagyar.hu-nak Tóth Gabriella igazgató.

Emelt óraszámban tanítják az angolt és az informatikát, délután pedig plusz foglalkozásokkal várják a nyelvizsgára vagy az ECDL-bizonyítványra vágyókat. Második nyelvet is lehet tanulni, eddig a német és a francia közül lehet választani, de terezik, hogy jövőre bevezetik az orosz nyelv oktatását is.

A tanintézményben minden évfolyamon egy gimnáziumi és egy szakközépiskolai osztály indul. Előbbiben választható az emelt óraszámú testnevelés vagy a társastánc, utóbbiban pedig informatika vagy kereskedelem ágazatokra lehet szakosodni. A kínálatot jövőre logisztikai ügyintéző szakkal szeretnénk bővíteni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik