Belföld

Iskolakerülő tiniket fogtak a rendőrök

Engedély nélkül léptek le a mosonmagyaróvári iskolából.

Mosonmagyaróváron a Magyar utcában figyeltek fel a rendőrök a három fiatalkorú tanulóra 2013. december 19-én 10 óra 50 perckor. A 15 és 16 éves tinédzsereket igazoltatták, majd kérdőre vonták őket, hogy tanítási időben mit csinálnak a városban. A három fiú a járőröknek azt mondta, hogy az egyik mosonmagyaróvári középiskola diákjai és óraadó tanáruk engedte el őket vásárolni.

A járőrök a tanulókat visszakísérték az iskolába, ahol az igazgató-helyettes visszaigazolta, hogy a három fiú intézményük tanulója, akik engedély nélkül hagyták el az iskola épületét.

A rendőrségről szóló törvény 2013. január 1-jén hatályba lépett egyik módosító rendelkezése értelmében a rendőr azt a 14. életévét be nem töltött tanulót, aki nagykorú kísérete nélkül, vagy hivatalos igazolás nélkül marad távol tanítási napon a tanítási órától vagy az iskola által szervezett kötelező foglalkozástól, – a nevelési-oktatási intézménnyel történt előzetes egyeztetést követően – a nevelési-oktatási intézmény vezetőjéhez kísérheti.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik