Szórakozás

Németh Kristóf: Balázs Péter korrekt volt!

vigszinhaz(960x640)(4).jpg (vígszínház, )
vigszinhaz(960x640)(4).jpg (vígszínház, )

A Játékszín igazgatója szerint Balázs Péter és Eszenyi Enikő is bölcs döntést hozott.

Eszenyi Enikő, a Vígszínház jelenlegi igazgatója csütörtökön újra beadta igazgatói pályázatát a február 1-től jövő júliusig szóló időszakra. Balázs Péter, a Szigligeti Színház igazgatója pedig közleményt adott ki arról, hogy nem vesz részt a Vígszínház igazgatói pályázatának második fordulóján.

“Hiszem, hogy az én polgári színházi törekvéseimnek helye van a főváros színházi életében, de azt nem szeretném, hogy elképzeléseim politikai csatározásokra adjanak okot, a Vígszínház régi rangja és méltósága, a közönséggel évtizedek alatt kialakított kapcsolata ne szenvedjen kárt. E gondolat jegyében határoztam így” – fogalmazta meg Balázs Péter.

A Játékszín igazgatója, Németh Kristóf szerint mindkét színházigazgató jó döntést hozott. A Barátok közt egykori színésze egyébként a Vígszínházban kezdte a pályafutását és jól ismeri Balázs Pétert és Eszenyi Enikőt is.

“Péter és Eszenyi Enikő is igazi színházcsináló, mi több, mindketten jó színházat csinálnak. Nem érzem, hogy lenne közöttük egyébként mérhető kvalitásbeli különbség. Péter döntését végtelenül korrektnek tartom, az pedig természetes volt, hogy Eszenyi ismét jelentkezik. Mindketten bölcs döntést hoztak és nem csak jól hangzik, hogy ebben az esetben a legnagyobb nyertes a közönség lesz” – hangsúlyozta Németh Kristóf a Hír24-nek, aki szerint minden pályázat körül “balhé” van.

Fotó: RTL Klub

“Azt gondolom, hogy Magyarországon úgy vagyunk szocializálódva, hogy csak a tipikus történeteket fogadjuk el. A bizalmatlanság miatt nem hisszük el, hogy valaki megérdemelten nyert meg egy pályázatot” – tette hozzá a színházigazgató, aki azt is elárulta, hogy – a pletykákkal ellentétben – ő eddig sem akart pályázni a Vígszínház igazgatói székére és ezután sem fog.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik