Szórakozás

Milyen idő lesz karácsonykor?

Mufurc-gyerek-karacsony(210x140)(1).jpg (mufurc gyerek, karácsony)
Mufurc-gyerek-karacsony(210x140)(1).jpg (mufurc gyerek, karácsony)

A tavaszias enyheségben havat ne várjunk, helyette nagy esők jönnek.

Hétfőn többnyire erősen felhős, illetve borult lesz az ég, párás, néhol ködös időre számíthatunk, szitálás, ónos szitálás főként északkeleten fordulhat elő. Főként délen, időnként felszakadozik a felhőzet, ott hosszabb-rövidebb napos időszakokra is számíthatunk. Többnyire mérsékelt marad a változó irányú szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 2 és 6 fok között valószínű, de a derültebb tájakon 8, 10 fok is lehet. Késő este 1, 6 fok közötti hőmérséklet várható – olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzésében.

Szenteste napján kezdetben borult, az északnyugati országrész kivételével párás, néhol ködös idő várható, majd dél felől csökken a felhőzet. Az Északi-középhegység térségében viszont estig borult marad az ég. Néhol szitálás, ónos szitálás, hószállingózás előfordulhat. A Nyugat-Dunántúlon megerősödik a déli szél. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke -3, +4, a legmagasabb nappali hőmérséklet 0, 10 fok között alakul, nyugaton lesz az enyhébb, északkeleten a hidegebb idő.

December 25-én délután a Dunántúlon megnövekszik a fátyolfelhőzet, másutt többnyire gyengén felhős időre számíthatunk, csak északkeleten lehet több a felhő. Csapadék nem valószínű. A Nyugat-Dunántúlon erős lökések kísérik a déli szelet. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke -4, +5 fok között alakul, nyugaton lesz az enyhébb idő. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 4, 9 fok között várható, de a Nyugat-Dunántúlon 12 fok is lehet, míg északkeleten 4 fok alatt maradhat a hőmérséklet.

Karácsony második napján nyugat felől beborul az ég, és egyre többfelé kell esőre, záporra számítani. Többfelé erős lesz a délkeleti, keleti szél. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke -2, +6, a legmagasabb nappali hőmérséklet 2, 10 fok között alakul. Északkeleten lesz a hidegebb.

Pénteken, szombaton és vasárnap változóan, többnyire erősen felhős lesz az ég, pénteken még több helyen, szombaton és vasárnap néhol kisebb eső, zápor előfordulhat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik