Szórakozás

Megelőzték a családi tragédiát

szen-monoxid-riaszto(5)(960x640)(1).jpg (szén-monoxid jelző)
szen-monoxid-riaszto(5)(960x640)(1).jpg (szén-monoxid jelző)

Időben jelzett a szén-monoxid riasztó.

Riasztott a szén-monoxid érzékelő Adonyban, az Árpád utca egyik családi házában tegnap este. A segélykérő hívás után a megyei katasztrófavédelmi szolgálat és a dunaújvárosi hivatásos tűzoltók indultak el, akik szintén egészségre káros mértékű gázkoncentrációt mértek a műszereikkel – mondta Farkas- Bozsik Gábor a Fehérvár24-nek.

A fatüzelésű cserépkályhából a maradék égésterméket a tűzoltók eltávolították, átszellőztettek, így megszüntették a további veszélyhelyzetet.

Életeket mentett

Az épületben két felnőtt és két gyermek volt. A gyermekeket további kivizsgálásra kórházba szállította a mentőszolgálat.

Az eset jó példája annak, hogy a szén-monoxid riasztó nem felesleges „kütyü”, hanem nyílt égésterű fűtőberendezéseknél nélkülözhetetlen, akár életmentő biztonsági berendezés.

Színtelen, szagtalan

Az ember csak a mérgezés tüneteit észleli, amelyek könnyen félrevezetőek lehetnek, hiszen a fejfájás, szédülés, hányinger sok egyéb betegség bevezető tünete is lehet. Az alvással töltött órákban pedig, a tulajdonságaiból adódóan gyakorlatilag észrevehetetlen. Többek között ezért is fontos, hogy az érintett épületekben, helyiségekben mindenképpen legyen szén-monoxid riasztó berendezés!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik