Szórakozás

Álrendőrök támadtak meg egy roma családot

A kialakult zűrzavarban meghalt egy 40 éves férfi.

Meghökkentő tragédia történt hétfő hajnalban a szlovákiai Vágtornócon. Két férfi betörte egy roma család házának ablakát, majd „rendőrség” felkiálltással behatoltak a lakásba. A lakók látták, hogy csupán álrendőrök zavarták meg az éjszakai pihenést, ezért felvették a harcot a támadók ellen – írja a Paraméter.

Az egyik álrendőr elmenekült, a másikat agyonverték

A betörőket husángokkal, szerszámokkal kergették, akik menekülőre fogták a dolgot, ám egyiküket utolérték, s annyira megverték, hogy a 40 éves férfi belehalt sérüléseibe. Társának sikerült elmenekülnie, őt még keresik a rendőrök, így egyelőre azt sem tudni, hogy mi volt a célja az éjszakai rajtaütésnek.

A falu polgármestere szerint a településen még nem történt hasonló eset, és a falu közepén lakó Stojka és Lakatos családdal sem voltak nagyobb gondok. Az eset után a rendőrség kihallgatta őket, emberölés vádjával indult nyomozás az ügyben.

Kommandósok razziáztak a romatelepen

Júniusban beszámoltunk egy hasonló esetről, amikor a szepsi romatelepet vizsgálták át a hatóság emberei, ám itt nem álrendőrök, hanem igaziak végezték az ellenőrzést. Az esetnek nagy visszahangja támadt, mivel a lakók szerint többüket ok nélkül megverték, kényszerítő eszközöket alkalmaztak ellenük. A szlovák rendőrség szóvivője, Jana Mesárová cáfolta, hogy rendőri brutalitás történt, szerinte előírásszerűen intézkedtek a rendőrök és a kommandósok. Részletek itt!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik