Szórakozás

Brutális razzia a szepsi romatelepen

Kommandósok razziáztak szerdán a szepsi romatelepen, a topky.sk hírportál szerint több romát megvertek az akció során Moldava nad Bodvou szlovák település közelében. Egy csecsemőt kórházba kellett szállítani.

A hatóságok körözött személyek után kutattak a Szepsi közelében lévő romatelepen, s állításuk szerint ellenállásba ütköztek, ezért kellett kényszerítő eszközöket alkalmazniuk. A helyszínen megkérdezett szemtanúk szerint azonban más történt. A kommandósok lerohanták az embereket és ok nélkül bántalmazták őket – írja a topky.sk hírportál.

„Mikor a romák a házaikban rejtőztek el, a hatóságok betörték az ajtókat és ablakokat, egy hathetes csecsemőt eszméletlen állapotban szállítottak kórházba, és gyerekeket is megvertek” – olvasható egy másik szlovák hírportál, a bumm.sk beszámolójában.

A telep lakói azt állítják, hogy a szervek bosszúból törtek rájuk, mert nemrég táncmulatság volt a faluban, ahova a hangzavar miatt kihívták a rendőröket, s ekkor néhányan a vigadalom hevében kővel dobálták az egyenruhásokat.

A szlovák rendőrség szóvivője, Jana Mesárová cáfolta, hogy rendőri brutalitás történt, szerinte előírásszerűen intézkedtek a rendőrök és a kommandósok. Több embert őrizetbe vettek, a kődobálós incidens gyanúsítottjait pedig már korábban őrizetbe vették.

A brutálisnak titulált razziában egyébként 63 rendőr vett részt, és 15 embert állítottak elő.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik