Szórakozás

Halálos kórral küzd Tóth Vera barátja

Az énekesnő elárulta, hogy barátnője rákos, áttétekkel küzd és valószínűleg soha nem lehet már gyereke.

 

“Sokat gondolkodom mostanában azon, hogy lehet elfogadni azt, mikor egy közeli barát gyilkos kórral küzd” – kezdte blogjában Tóth Vera.

“Amikor az ember csak hallja innen-onnan a történeteket, akkor talán annyira nem fogja fel, maximum egészséges empátiával próbál együtt érezni, de igazán akkor tudjuk meg, milyen súlya van ennek, ha egy hozzátartozónk vagy barátunk szenved a betegségben. Évi a barátom, 28 éves (mint én). Rákos. Nemrég derült ki. Ott voltam azokban a pillanatokban. Valószínűleg nem lehet soha az életben gyermeke, áttétekkel küzd.Történt orvosi mulasztás? Történt. Most már jó kezekben van. Ő is kicsit félvállról vette talán? Igen, de egy 28 éves nőnek nem az jut rögtön az eszébe, hogy halálos beteg.Haragszom? Igen, de Istenre nem. Hogy kire, az az én dolgom. Kell haragudni? Kicsit, de nem sokáig, energiát vesz el nemcsak magamtól, tőle is. De a haragon már túl vagyok, most most van (…) Ő pedig tartja magát, erős. Új neki ez a dolog, szokja. Azt mondja, hogy semmit nem kell játszani, csak természetesen álljunk hozzá, mint eddig. Oké, oké, de hogyan? Olyan rossz, míg mi nevetünk, és a hétköznapi dolgainkról beszélgetünk, ő mered maga elé, és próbálja elfogadni a testében elterjedt daganatocskákat. Mi nem tudjuk, milyen neki, csak érezzük, hogy dolgozik gondolatai átformálásán, és komoly belső munkát végez a lelkében, keresi a helyét, mert ki lett billentve a komfortzónájából.


Fotó: RTL Klub

“Megvolt az első kemoterápiája, az orvos felírt parókát, de ő még ehhez is pozitívan áll:

„Jaj, nyugi! Majd hordok addig kendőt, de Veruka, ne gondold, hogy meghalok, mert biztos, hogy nem fogok!”

Szóval az elfogadásról csak annyit, hogy nehéz. Igazságtalannak érezzük, mert egy ilyen fiatal, tehetséges lány, aki jószívű, szeretettel teli, ezt kapja most a sorstól. Hogy miért? Arra neki kell rájönnie (…) Ezt pedig azért írtam le, mert szeretném, ha minél többen eljárnának szűrésekre, teljes kivizsgálásokra akkor is, ha az SZTK-ban egy fél napot kell ülniük. Figyeljetek az egészségetekre, lelki higiéniátokra, mert van, akinek szüksége van rátok! Én is ezt teszem” – osztotta meg az énekesnő, aki korábban arról írt, hogy nem kell félni a haláltól.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik