Szórakozás

Összeesett a fűtetlen lakásában

Majdnem megfagyott. A rendőrök találtak rá.

Napokig semmit sem hallottak az egyik idős gondozottjukról a magyarcsanádi napközi otthonban, ezért értesítették a rendőrséget. A makói kapitányság apátfalvi körzeti megbízottjai mentek ki a70 éves férfihoz. Mivel a csengetésre senki sem reagált, kinyittatták a lakást, ahol is megtalálták az idős bácsit az egyik fűtetlen szoba padlóján. A földön fekvő férfi a rendőrök elmondása szerint szinte alig volt életben. Betakargatták, majd mentőt hívtak hozzá.

A helyszínre érkező orvos megállapította, hogy a bácsinak fagyási sérülései vannak. Valószínűleg a ház fűtetlen helyiségében rosszul lett és nem tudott felkelni – olvasható a megyei kapitányság sajtóközleményében.

A fagyhalál nem csak a hajléktalanokat veszélyezteti

Már az igazi kemény tél beköszönte előtt több halálos áldozata volt a hideg időnek. Ősz elejétől december 1-éig 11 ember fagyott meg, vagy hűlt ki Magyarországon. Heten a szabad ég alatt, négyen a fűtetlen otthonukban haltak meg.

A Habitat for Humanity nevű ökomenikus civil szervezet szerint a probléma korántsem csak a hajléktalanokat érinti. Egy idén januárban közzétett tanulmányuk szerint a kihűléses halálesetek kétharmadában a saját otthonukban halnak meg az áldozatok.. A Habitat statisztikái alapján az ötvenes éveikben járó emberek, valamint a nyolcvan felettiek a legveszélyeztetettebbek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik