Szórakozás

Paudits 42 kilóra fogyott

A 64 éves Jászai Mari-díjas színművész az elmúlt hetekben tíz kilót fogyott. Ráadásul hiába segít rajta egy alapítvány, az élelem hamar ráromlik, így - a jó szándék ellenére is - tovább éhezik.

Mint arról korábban beszámoltunk, borzalmas körülmények között él az egykoron ünnepelt színművész. Paudits jelenleg egy kis budapesti lakás penészes falai közt húzza meg magát, amely még szigeteléssel sem rendelkezik. Komoly fájdalmai vannak, hiszen hiába esett át több tucat műtéten, még mindig nem sikerült teljesen felgyógyulnia gyomorfekélyéből, ráadásul gyógyíthatatlan érszűkülete miatt ágyhoz van kötve. Ám a legnagyobb fájdalma mégis az, hogy kevéske nyugdíjából a közüzemi számlák kifizetése után elosztva csak napi négy forintja marad arra, hogy élelmiszert és egyebeket vásároljon.

Valószínűleg ezen segélykiáltásán felbuzdulva határozott úgy az Önkéntes Batta nevű szervezet, hogy gyűjtést szervez neki a Facebookon. A felhívást már több ezren megosztották, és az első élelmiszercsomagokat is eljuttatták Paudits Bélához.

A segítség ellenére azonban – az egyébként is mindig vékony testalkatú – musicalszínész az utóbbi időben rettentően lefogyott. „Olyan kicsi a lakásom, hogy nem tudom hol tárolni az ételt. Mivel madárétkű vagyok, amit kapok, hamar megromlik. De félreértés ne essék: nagyon hálás vagyok azoknak, akik segítenek, főleg, hogy ők legtöbbször egyáltalán nem gazdag emberek. Legutóbb egy négygyermekes édesanya hozott krumplit, lisztet, tejet, ezúttal is köszönöm neki! Az egyetlen dolog, ami még örömöt okoz, a macskám, de az ő eltartása sem két forint” – nyilatkozta a Borsnak Paudits.

Már csak a fűrész segítene

A színművész lapunknak korábban elmondta, orvosa szerint a lábán „már nem segít semmi, csak a fűrész”, 100 métert sem tud menni. „Nem mondhatnám, hogy erős vagyok. Sem lelkileg, sem fizikailag, de valahogy átvészelem a napokat. A helyzetem ellenére vannak, akik támadnak, például azt kérdezik, hogy miért nem spóroltam az évek alatt… Erre mit lehet mondani? Manapság szerintem senki nincs olyan helyzetben, hogy hónapokra előre legyen tartaléka. Ezeket az embereket el kell tűrni…” – tette hozzá.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik