lady gaga (lady gaga, )
Szórakozás

Madonna lenyomta Lady Gagát

Michael Jackson helyett Madonna az év legjobban kereső zenésze.

Lady Gagát és a Bon Jovit jócskán megelőzve Madonna az év legjobban kereső zenésze a Forbes pénzügyi magazin frissen közzétett listája szerint. A lista csak élő művészek nevét tartalmazza, ha nem így lenne, Michael Jackson lett volna az éllovas.

Az ötvenes éveiben is sikert sikerre halmozó popdíva vagyona 125 millió dollárral gyarapodott – jórészt a 305 millió dolláros bevételt hozó MDNA nevű turnéjának, valamint saját divat- és parfümmárkájának köszönhetően.

A 27 éves Lady Gaga 80 millió dollárral, a harmadik helyre kerülő Bon Jovi rockegyüttes 79 millióval gazdagodott az amerikai magazin kedden közzétett összesítése szerint. A Forbes emlékeztetett arra, hogy a lista második és harmadik helyezettje egyaránt sikeres turnéinak köszönheti idei pénzügyi sikereit. Lady Gaga koncertkörútja 168 millió dolláros bevételnél járt, amikor az énekesnő – végül műtéttel orvosolt – csípőbántalmai miatt idő előtt véget ért, a Bon Jovi koncertjei pedig városonként több mint hárommillió dollárt hoztak a bandának.

Fotó: Northfoto

A Forbes a zenészek 2012 júniusa és 2013 júniusa közötti időszak bevételeit statisztikák, jogászok, menedzserek és néhány előadó bevonásával megbecsülve állította össze 25 nevet tartalmazó listáját. Lady Gaga legutóbbi albumát, az ARTPOP címűt nem vették számításba, mert 2013 júniusát követően jelent meg.

A negyedik helyen Toby Keith countrycsillag szerepel 65 millió dollárral, míg az ötödik a brit Coldplay 64 millióval. Ötvennyolc millióval a hatodik lett Justin Bieber, akit We Are Never Getting Back Together című dala, valamint előnyös reklámszerződései révén Taylor Swift követ a hetedik helyen 55 millióval. Egymillióval kevesebbel gazdagodott a nyolcadik helyre sorolt Elton John. Az élmezőnyben szerepel még az idejét az utóbbi időben a kislányának szentelő Beyoncé, aki még így is 53 milliót keresett, valamint egy másik countrysztár, Kenny Chesney, aki szintén 53 millió dollárral gazdagodott.

A Forbes megjegyezte, hogy bár a turnézás igen jövedelmező, nem mindenki annak köszönheti bevételei nagy részét. A hiphop műfaj képviselői közül a legelőkelőbb – tizenegyedik – helyen szereplő Sean Diddy Combs például a Ciroc Vodkával kötött szerződésének köszönheti 50 millió dolláros vagyongyarapodásának nagy részét. Taylor Swift pedig a Coca-Cola Light és a Sony arcaként tett szert tetemes összegekre.
A lista csak élő művészek nevét tartalmazza, ha nem így lenne, Michael Jackson lett volna az éllovas. A 2009-ben elhunyt énekes hagyatéka 160 millió dollárral hízott a vizsgált időszakban.

Ajánlott videó