Szórakozás
diákok (fiatalok, tanulók, )

Sok lógós diákot igazoltatott a rendőrség

Buthy Lilla

2013. 11. 15. 13:24

A Gyermekjóléti Szolgálattal közösen keresték az iskola helyett csellengő fiatalokat.

November 14-én délelőtt razziát tartottak a székesfehérvári Alba Plázában. Az akció célja az volt, hogy megnézzék, vannak-e olyan tanköteles korú fiatalok, akik iskolaidőben a bevásárlóközpontban csavarognak.

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője a Fehérvár24-nek elmondta, az ellenőrzés célja az volt, hogy megvédjék a fiatalokat. A szülők azt gondolják, hogy gyerekük biztonságban van, hiszen az iskolapadban ül. A rendőrök pedig ügyelnek rá, hogy valóban ott is legyenek, ne pedig a városban csavarogjanak őrizetlenül – tette hozzá Németh- Kész Mónika.

Január elsejétől ugyanis az igazgatóhoz kísérheti a rendőr azt a 14 éven aluli diákot, aki igazolatlanul marad távol a tanítási órákról, és nincs vele nagykorú.Hitelt érdemlő igazolást az iskola, az orvos vagy a szülő állíthat ki.

Az akció egész délelőtt tartott, és a rendőrök sikerével zárult, hiszen jó néhány lógós diákot sikerült visszaküldeni az iskolába.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Mérk, 2017. április 4.
Koncányi Zsoltné, a Nő az esély című program tanulója viszi a tisztálkodáshoz szükséges eszközöket a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Harmónia Egyesített Szociális Intézményben Mérken 2017. április 4-én. Nő az esély címmel 7,5 milliárd forint keretösszegű pályázati program indult áprilisban mintegy kétezer, nagyrészt roma nő és pár férfi képzésének és foglalkoztatásának segítésére.
MTI Fotó: Balázs Attila
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.