Szórakozás

Oravecz Coelho az új Tibi atya?

Újabb fiktív közszereplőt szült az online népművészet.

Sziporkázik az irónia a világ legnépszerűbb közösségi portálján. Megismerhettük már Tibi atyát, aki az alkoholizmus, a deviancia, a pedofília és a falusi életforma szövevényes berein át osztja bölcsességeit 180 ezer követőjének. A kitalált plébános botrányait már alaposan körbejárta a média. Az atya, ha így folytatja a lájkgyűjtést, megelőzi az egyik legnépszerűbb magyar énekest, Fluor Tamást, aki már bőven 200 ezer hívet számlál a Facebookon.

A legfrissebb trónkövetelő ugyan még csak 4700 követőt gyűjtött, mikor eme cikk íródott, ám ezt mindössze pár nap alatt. Két népszerű író, az olvasóközönséget megosztó Oravecz Nóra és brazil kollégája, a szentimentális hangvételű Paulo Coelho ötvözetéből jött lére Oravecz Coelho.

(Facebook profilkép)

A két író rendszerint saját bölcsességeivel bombázza az olvasóközönséget, ebből alkotott most szarkasztikus egyveleget a Facebook profil. Nóra munkássága eddig is megosztotta a magyar társadalmat, van aki a mindennapi kapaszkodókat látja bölcsességeiben, s rajong minden egyes posztért, melyet a blogger közzétesz, a másik tábor szerint közhelyes sémákkal dobálózik az írónő. Valahogy így áll Coelho szénája is, talán ezért gondolta az egyelőre ismeretlen alkotó, hogy egy karakterbe süríti a két személyt.

A fiktív író néhány nap alatt több ezer hódolót szerzett magának, s természetesen üzenőfalát sem hagyta üresen. Szemezgettünk tőle néhány alapbölcsességet, mely talán segíthet a mindennapok keserűségeivel megbírkózni, de igány szerint derülhetünk is a sajátos aranyköpéseken. Oravecz Coelho természetesen más stílusban munkálkodik, mint Tibi atya, de ha továbbra is ilyen ütemben nő népszerűsége, akkor egy hónapon belül elérheti a bohém plébános szintjét.

Nézzünk pár támadhatatlan tézist az író (írónő?) bejegyzései közül!

„Féltékenység. A féltékenységet az irigység szüli, az irigységet az aggodalom, az aggodalmat az ember, az embert pedig az anyja. Akit az ő anyja. Akit szintén az ő anyja…”

„Az életben sokszor akadályokba ütközünk, és ezek az akadályok a legritkább esetben lehetnek medvék. Ha egy medvével találkozunk, a legjobb dolog amit tehetünk, az a légzés. Így még akkor is túlélhetjük a kalandot, hogyha az nem támad meg…”

„A szerelem nehéz dolog, de azért egy traktor sem könnyű. Mikor látod, belül érzed. Ha Ő lát, kívül érzed. Ha meghág, kívül és belül is érzed. Mikor hozzászólnál, mintha tojásokon lépkednél. Ez a valóság. Ő egy farmon dolgozik, te pedig ólálkodsz a tyúkok mellett. Óvatosan….”

S végül, de nem utolsó sorban, legyen ez a végszó: „Úgy vélem, hogy aki én vagyok, az más nem lehet. S ha azt hiszem más vagyok, azt rosszul hiszem, hiszen a valóság nem ezt tükrözi.”

Oravecz Nóra is nyomott egy lájkot

Az összegyúrt karakter Nóra figyelmét sem kerülte el. Úgy tudjuk, ő is kedveli a félig róla mintázott paródiaemberkét. Neve ugyanis már Oravecz Coelho születése után ott szerepelt a lájkolók listáján.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik