Szórakozás

Puzsér durván „nekiment” Oravecz Nórának

„Nyálkás nyomorúság” és más találó jelzők is előkerültek.

Oravecz Nóra rövid idő alatt lett az egyik legismertebb író, nemrég kiadott könyve a fiatalok körében nagyon népszerű. A blogger naponta osztja meg saját bölcsességeit Facebookon, ahol közel 70 ezer rajongót számlál.

Hogy kinek mennyit adnak az olyan bölcsességek, mint: „Minél nagyobb csatát vívsz meg, annál nagyobb utána a boldogság” vagy „Ne akard, hogy úgy szeressen, ahogyan te szereted őt. Lehet, hogy semmit sem érnél vele” azt mindenki döntse el maga, s ossza meg velünk kommentben vagy hallgassa el örökre.

(fotó: Neményi Márton)

Mindenesetre az elmúlt hónapokban alaposan megosztotta a közvélenyt az író munkássága. Egyesek szerint olcsó közhelyekkel dobálózik, melyekről lesüt, hogy egyáltalán nincs mögöttük élettapasztalat, míg mások a mindennapi kapaszkodókat látják az írásokban, idézetekben.

Puzsér Robi, a tehetségkutató műsorokból már jól ismert stílusban osztotta ki a fiatal bloggerinát.

„Napi életbölcsességei nem megoldások, hanem maguk a problémák”

Akik Oravecz filléres és tartalmatlan gondolatain keresztül élik meg az intimitást, soha nem lesznek képesek tartalmas emberi kapcsolatokra, nem lesznek képesek elfogadni, szeretni vagy bármiféle kompromisszumot kötni hús-vér emberekkel” – írta Facebook-oldalán olvasóinak Puzsér Robi kedden délelőtt.

„Ezek a cukorszirupba mártott semmitmondások nem alkalmasak arra, hogy általuk bárki is szembenézzen a valóssággal, beleértve önmagát, maximum arra, hogy félretegyen értük egy Danielle Steel-regényt. Oravecz sikerének nincs más nyertese, mint az antidepresszánsokat gyártó óriásmultik, amelyek előbb-utóbb elragadják az általa kulturális moslékra szoktatott szingliket.”

(Oravecz Nóra – fotó: Facebook)

Nyálkás nyomorúság és bazári boldogtalanság

„Soha nem voltam még ekkora bajban egy kritika megírásával. Másfél óra alatt összesen a fenti bekezdést voltam képes leírni a magyar könyvpiac koronahercegnőjéről, pedig folyamatosan számtalan jelzős szerkezet zsibongott a fejemben, de Oraveczet olvasva nem tudtak összeállni szabályos mondatokká.

Úgy hangzottak, mint: hitvány hazugság, semmitmondó sarlatánság, nyálkás nyomorúság, kilátástalan kiüresedés, bazári boldogtalanság. A tudatom képtelen volt sorbaállítani a szavakat, miközben kezemben a toll öntudatlanul járt. Azt hittem, csak úgy össze-vissza firkálok, legnagyobb meglepetésemre azonban a mellékelt képet készítettem. Talán érthetőbb is így.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik