Szórakozás

Szépkorúak a szépkorúakért

Frankó Máté
Frankó Máté

2013. 11. 06. 10:41

Nyugdíjas önkéntesek terjeszthetik a jövőben a bűnmegelőzési ismereteket az idősek körében.

Korábban a témában:

A megyei rendőrkapitányság statisztikái szerint az elmúlt években emelkedett az idősek ellen elkövetett bűncselekmények, azon belül is a lopások és a betörések száma. A szépkorúak gyengébb fizikumuk, rosszabb egészségi állapotuk, adott esetben elszigeteltségük miatt könnyebben vállnak áldozattá. A Csongrád megyei rendőrség bűnmegelőzési osztálya éppen ezért egy új, speciális prevenciós programot hozott létre az időskorúak védelmére. Nyugdíjas önkénteseket képeztek ki Csongrádon és Kisteleken, akik az áldozatvédelmi tanfolyamokon megszerzett ismereteiket továbbadják majd kortársaiknak.

Általános tapasztalat, hogy a különböző korosztályhoz tartozók a prevenciós tanácsokat leginkább a hasonló életkorúaktól fogadják a legszívesebben – áll a főkapitányság kortárssegítő programjáról kiadott közleményében, amelyből az is kiderül, az önkéntesek előadásokon és filmvetítéseken ismerkedhettek meg a vagyon- és személyvédelem lehetőségeivel, valamint a családon belüli erőszak mibenlétével, jogszabályi hátterével.

A rendőrök a jövőben plakátokkal, ismertetőkkel is segítik a nyugdíjas kortárssegítők munkáját, valamint a más megyei településekre is kiterjesztik majd a programot.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

3d illustration of city quarter construction with crane over black background

Lakáskassza: kétharmad a kormány ellen

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.