Szórakozás

Nagy értékű hamis ruhák Nagylaknál

A hamisított világmárkák török teherautókból kerültek elő.

A NAV Facebook-oldalán közzétett közlemény szerint a pénzügyőrök közúti ellenőrzést tartottak Nagylaknál, amelynek során megállítottak két egymás után érkező török tehergépjárművet. A bemutatott okmányok szerint mindkét sofőr különféle ruházati termékeket szállított egy orosz cég részére Törökországból Németországba.

A szúrópróbaszerűen kiválasztott zsákok felnyitásakor különböző világmárkák jelzéseivel ellátott ruházati termékekre figyeltek fel a hatóságok. A tételes ellenőrzés során az első kamionból 26 325 pár különféle logóval ellátott zokni, míg a második kamionból 5 169 darab többféle világmárkájú ruházati termék, például alsónadrág, farmernadrág, ing és 94 pár szobacipő került elő.

A helyszínre érkező szakértő előzetes véleménye alapján az előkerült ruházati termékek mindegyike hamisítvány, azok forgalomba hozatalát a jogtulajdonosok nem engedélyezték.

A pénzügyőrök a 64,5 millió forint értékű ruházati terméket lefoglalták, és a NAV pénzügyi nyomozói eljárást indítottak iparjogvédelmi jogok megsértésének gyanúja miatt és szerzői vagy szerzői joghoz kapcsolódó jogok megsértésének gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik