Szórakozás

Szörényi Levente: “Remeteéletet élek”

szörényi (szörényi)
szörényi (szörényi)

A zenész ma már inkább a remeteéletet és az unokákat, Villőt és Szellőt választja a koncertek helyett.

Szörényi Levente ma már csak néhány szám erejéig mond igent a felkérésekre, azt is csak nagy ritkán. Azt mondja, nincs már meg benne az a „felhajtóerő”, ami korábban.

“Mindenki tud rólam, de én remeteéletet élek. Ha megszólítanak, például a Csík Zenekar, a Vujicsics Együttes, Demjén vagy Charlie, néhány szám erejéig aktív tudok lenni, de ezek a fellépések inkább kuriózumok. Teljesen nem akarom abbahagyni a zenélést, viszont egyre nagyobb stressz felkészülni egy fellépésre. Nincs már meg bennem az a korábbi felhajtóerő” – mesélte a Borsnak adott interjúban a zenész.

Szörényi büszkén mesélt unokáiról is, akik közül a nagyobbikban határozottan megvan a rock’n roll érzés.

Villő még csak féléves lesz, ám Szellő nevű lassan nyolcéves lányunokám nem a szemét csillogtatta, hanem egy zeneszám hatására, tökéletes ‘egészalakos’ rock’n’ roll-pózba vágta magát előttem – háromévesen! Rám nyugodtan lehet támaszkodni, mert konzervatív vagyok. Ugyanakkor ha konzervatív lennék szellemileg is, akkor semmire sem jutottam volna a pályámon. Ehhez kell a szabad gondolkodás, persze nem abban az értelemben, ahogyan a politikai erők elgondolják. Nem szabadosságról van szó, inkább az a fajta kötetlen és bilincs nélküli kiáradó érzés, ahogyan az ember felfogja a világot szellemileg” – tette hozzá Szörényi, aki nemrégiben a Hír24-nek mondta el a véleményét Alföldi nagy port kavaró István, a király feldolgozásáról.

Fotó: MTI/Földi Imre

Ajánlott videó

Olvasói sztorik