Kultúra

Szörényi vállalhatónak tartja az újabb István, a királyt

Szorenyi-Levente(960x640)(1).jpg (szörényi levente)
Szorenyi-Levente(960x640)(1).jpg (szörényi levente)

A darabba eleve bele van írva a botrány, de csak akkor jött az létre, ha valami külső szempont vezérli, mondta Szörényi Levente a békéscsabai előadásról, amely szerinte a vállalható és a kitűnő szint között mozgott – írja a Beol.hu.

A Jókai Színház – ezen a néven, állandó társulattal – hatvanadik évadát nyitotta meg az István, a király című rockoperával. A szeptember 27-ei, pénteki premieren több mint hatperces, a szombati díszbemutató után pedig közel tízperces álló tapssal jutalmazta a közönség a művészeket, alkotókat, köztük a két Kossuth-díjas szerzőt: Szörényi Leventét és Bródy Jánost, akik szintén a színpadon fogadták a nézők tapsait – derül ki a Beol.hu cikkéből.

Szörényi Levente a békéscsabai István, a királyról elmondta, hogy a darab minősége a vállalhatótól indul el és tart egészen a kitűnőig. Ebben az intervallumban mozog az énekesi teljesítmény, amitől egy rockopera esetében nem lehet eltekinteni.

A zeneszerző szerint „ebbe a darabba eleve bele van írva a botrány. Harminc éve mégsincs botrány körülötte, csak akkor van, ha valami egészen külső szempont vezérli a botrányt. Érdekes módon a Zsuráfszky Zoltán-rendezésben, a kötélen behúzott magyarokra senki nem reagált.

A teljes interjú a Magyar Teátrum októberi számában olvasható.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik