Szórakozás

Megkeresztelték a brit trónörököst

györgy herceg a keresztelőn (györgy herceg, )
györgy herceg a keresztelőn (györgy herceg, )

Három hónap után újra láthatta a világ a királyi babát.

Megkeresztelték szerdán György herceget, az Egyesült Királyság majdani uralkodóját. Az ifjú herceget – Vilmos herceg és Katalin hercegnő elsőszülött gyermekét, II. Erzsébet királynő dédunokáját – Justin Welby, Canterbury érseke, az anglikán egyház első számú vallási méltósága keresztelte meg a londoni a Szent James-palota királyi kápolnájában, szűk családi és baráti körben.

A ceremónián mindössze 22 meghívott vendég volt jelen a szülőkön, hét keresztszülőn, a polgári származású Katalin közvetlen rokonain, valamint a királyi család legmagasabb rangú tagjain kívül.

A három hónapos György herceg édesapja, Vilmos karján érkezett a kis kápolnához. A július 22-én született kisfiút a brit alattvalók és a világ most láthatta először azóta, hogy a gyermeket – világra jötte után mindössze egy nappal – szülei hazavitték a kórházból.

Fotó: MTI/AP/John Stillwell/Pool

György herceg immár Kálnoky Tibor grófnak és családjának hála egy székelyföldi virágos rét tulajdonosa is, mivel nem akartak csak szimplán gyorsan hervadó virágokkal kedveskedni a keresztelő alkalmából, ezért ajánlották fel neki a rétet is.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik