Szórakozás

Ez a világ egyik legveszélyesebb útja

Három kilométer magasan van a csúcspontja, a hajtűkanyarokat szinte lehetetlen bevenni, nincs felezővonal, ha lehajtunk az útról, több ezer méteres mélységbe zuhanunk.

Az út a Stelvio-hágónál található Olaszország és Ausztria között, a Keleti-Alpokban. Ez Európa második legnagyob hágója, amely autóval is járható, nem akármilyen körülmények között: az éles, kacskaringós, hajtűkanyarokkal teli országút nem javasolt kezdő autósoknak, de még biciklivel is életveszélyes lehet, ha nincs észnél az ember.

Amellett, hogy az utat szegélyező betonkorlát mögött halálos mélység tátong, a nyomvonal meredekebb a megszokottnál, 8 százalékos lejtők teszik izgalmassá az utazást.

Az SS38-as jelzésű útvonal Bormio és Trafoi olasz települések között húzódik. A látvány ezen a környéken páratlan, a hegyvidékek minden bája fellelhető, bár a volán mögött ülve nem tanácsos nagyon elbámészkodni. Tetézi a veszélyességi faktrot, hogy nincs felezővonal, és a keskeny aszfaltcsíkon két irányban halad a forgalom. Nézze meg a lélegzetelállító videókat!

Nem gondoltuk volna, hogy errefelé busz is jár. Kíváncsiak voltunk, hogy tudja bevenni a kanyart, hiszen ez néhol személyautóval sem egyszerű, nézze meg:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik