Szórakozás
drogterjesztő (drogterjesztők, )

Gyerekeknek árultak drogot

Buthy Lilla

2013. 10. 15. 12:14

Egy bicskei család látott el szintetikus marihuának is nevezett kábítószerrel több, mint tucatnyi kamaszt a környéken.

A Bicskei Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya indított eljárást egy bicskei család ellen. Anyát, fiát, illetve egy rokonukat  azzal gyanúsítják, hogy hónapokon keresztül kábítószert adtak el több mint egy tucat gyermeknek és tinédzsernek.

A bicskei rendőrökhöz több jelzés érkezett arról, hogy fiatalok „Pot pourri” nevű kábító hatású anyagokat fogyasztanak, amiket egy bicskei családtól szereznek be.

Pot pourri, a szintetikus marihuána

Pot pourri, másnéven K2 néven árulják forgalmazói a legális szintetikus kannabinoidokat tartalmazó kábító hatású növényi törmelékeket. Legelőször a Spice nevezetű jelent meg Európában, elszívva hatása a marihuánáéra hasonlít, egyesek szerint még erősebb is. Sokáig nem tudták mi ez pontosan, majd egy frankfurti laboratórium állapította meg,hogy a JWH-018 fantázianevű szintetikus drogot tartalmazza – írja a Wikipédia.

A pot-pourri szót manapság sajnos nem eredeti jelentésében használják gyakran. Eredetileg olyan természetesen illatozó szárított növényi anyagokból álló keverék, amely kellemes illattal árasztja el a lakást.

Nemcsak helyben árulták

A nyomozók kiderítették, hogy a család Bicskén és környékén – Tinnyén, Etyeken, Zsámbékon és Csákváron – is terjeszt drogot. A zöld növényi törmelékeket többségében gyerekeknek árulták, akik cigarettapapírba sodorva szívták azt el. Volt példa arra is, hogy a tinédzserek rosszul lettek, és orvosi ellátásra szorultak.

A terjesztők postai úton szerezték be ezeket az anyagokat, amikkel naponta kb. 60 – 100 ezer forint közötti összegeket is megkerestek.

A bicskei nyomozók a családtagokat egyszerre fogták el  október 11-én. Mindegyikük lakásán házkutatást tartottak, és különböző növényi törmelékeket, cigarettapapírt, simítózáras műanyag tasakokat, pipákat, mobiltelefonokat és több százezer forintot foglaltak le.

Az ügyben vegyészszakértő segítségét is kérték. Az előzetes szakvélemények alapján a családnál talált növényi törmelékek új pszichoaktív anyagnak minősülnek.

Október 13-án a Székesfehérvári Járásbíróság elrendelte anya és fia előzetes letartóztatását, míg rokonukat házi őrizetbe helyezte.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Bengaluru, 2018. április 18.
Gyertyás virrasztáson vesz részt egy nő egy csoportos nemi erőszak és gyilkosság áldozatául esett nyolcéves indiai lány emlékére Bengaluruban (korábban Bangalor) 2018. áprlilis 17-én. A nomád törzsben élő lány 2018 januárjában halt erőszakos halált az észak-indiai Dzsammu állam Kathua körzetében. (MTI/EPA/Dzsagadis Nv)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.