Szórakozás

Gyerekeknek árultak drogot

drogterjesztő (drogterjesztők, )
drogterjesztő (drogterjesztők, )

Egy bicskei család látott el szintetikus marihuának is nevezett kábítószerrel több, mint tucatnyi kamaszt a környéken.

A Bicskei Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya indított eljárást egy bicskei család ellen. Anyát, fiát, illetve egy rokonukat  azzal gyanúsítják, hogy hónapokon keresztül kábítószert adtak el több mint egy tucat gyermeknek és tinédzsernek.

A bicskei rendőrökhöz több jelzés érkezett arról, hogy fiatalok „Pot pourri” nevű kábító hatású anyagokat fogyasztanak, amiket egy bicskei családtól szereznek be.

Pot pourri, a szintetikus marihuána

Pot pourri, másnéven K2 néven árulják forgalmazói a legális szintetikus kannabinoidokat tartalmazó kábító hatású növényi törmelékeket. Legelőször a Spice nevezetű jelent meg Európában, elszívva hatása a marihuánáéra hasonlít, egyesek szerint még erősebb is. Sokáig nem tudták mi ez pontosan, majd egy frankfurti laboratórium állapította meg,hogy a JWH-018 fantázianevű szintetikus drogot tartalmazza – írja a Wikipédia.

A pot-pourri szót manapság sajnos nem eredeti jelentésében használják gyakran. Eredetileg olyan természetesen illatozó szárított növényi anyagokból álló keverék, amely kellemes illattal árasztja el a lakást.

Nemcsak helyben árulták

A nyomozók kiderítették, hogy a család Bicskén és környékén – Tinnyén, Etyeken, Zsámbékon és Csákváron – is terjeszt drogot. A zöld növényi törmelékeket többségében gyerekeknek árulták, akik cigarettapapírba sodorva szívták azt el. Volt példa arra is, hogy a tinédzserek rosszul lettek, és orvosi ellátásra szorultak.

A terjesztők postai úton szerezték be ezeket az anyagokat, amikkel naponta kb. 60 – 100 ezer forint közötti összegeket is megkerestek.

A bicskei nyomozók a családtagokat egyszerre fogták el  október 11-én. Mindegyikük lakásán házkutatást tartottak, és különböző növényi törmelékeket, cigarettapapírt, simítózáras műanyag tasakokat, pipákat, mobiltelefonokat és több százezer forintot foglaltak le.

Az ügyben vegyészszakértő segítségét is kérték. Az előzetes szakvélemények alapján a családnál talált növényi törmelékek új pszichoaktív anyagnak minősülnek.

Október 13-án a Székesfehérvári Járásbíróság elrendelte anya és fia előzetes letartóztatását, míg rokonukat házi őrizetbe helyezte.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik