Szórakozás

Kemény kritikákkal indult az X-Faktor

X-Faktor-logo(1)(1)(1)(960x640).jpg (x-faktor, )
X-Faktor-logo(1)(1)(1)(960x640).jpg (x-faktor, )

A tegnap este elstartolt 2013-as X-Faktor némelyik produkcióját még a mentorok sem vették meg.

Nevezhetjük tehetségkutatónak vagy zenés reality-nek az X-Faktort, attól még a nézők jó dalokra vágynak. Némelyik produkció azonban nem ütötte meg még az elfogadható szintet sem tegnap este. Sőt a mentorokat sem sikerült meggyőzniük, ami nagy szó. Hiszen ők általában akkor is dicsérnek, amikor sok indok nincs rá. Most viszont kevés olyan versenyző volt, aki ne kapott volna legalább az egyik mentortól kemény szavakat.

Mi pedig megmutatjuk, hogy kik lehetnek azok, akik a ma esti párbajon kénytelenek lesznek majd a továbbjutásukért küzdeni.

Tóth Marci
Marci nagyon erősen kezdett a műsorban a válogatók során az Impossible-lel, azóta viszont egyre lejjebb adja a színvonalat. Szombaton ennek jegyében bebizonyította, hogy mégsem annyira távoli rokonok ByeAlex-szel. Bár nemcsak az ő hibája, hogy egy stílusidegen discoslágert kellett volna rockosan elkiabálnia.

Fat Phoenix
Az ő továbbjutásukat eleve nem érti a nézők egy jelentős része, vagyis lehet, hogy akkor is párbaj közelbe kerülnének, ha tökéletes produkcióval állnának elő. Ettől viszont messze voltak Bobby Brown megidézésével. A mentoroknak sem tetszett, amit látnak ilyen-olyan okokból, de talán az volt a legzavaróbb az egészben, hogy a duó nagyjából csak kiegészítőnek használta a hangszereket.

MDC
A Beatles feldolgozásukkal nagyon mellélőttek. Vagyis inkább középre, mert nem lett se jó, se rossz. Egyszerűen csak semmilyen és felejthető. Emellett a célközönségük sem feltétlenül szokta – sajnos – a Lennon-McCartney páros szerzeményeit hallgatni otthon. Így a többségük csak nézhetett, hogy miért kiáltoznak segítségért a fiúk, ahelyett, hogy valami jó kis twerk aláfestőt nyomtak volna.

A többiek vagy jók voltak – mint Csordás Ákos és Danics Dóra -, vagy eleve olyan népszerűek, hogy most még esélytelen, hogy kiessenek. Pedig Szabó Ádám és Bozsek Márk is okkal csomagolhatna, hiába van az átlagosnál jóval jobb hangjuk. Előbbi a már-már Tabánit idéző statikussága és a Love Me Again szenvedélymenetesítése miatt. Utóbbi pedig azért, mert meg sem erőlteti magát, és mindig a legegyszerűbb, de annál népszerűbb dalokat választja ki. És attól, hogy hasonlít a haja Macklemoréra, rappelni még nem fog tudni. De a ByTheWay-t is lehetne említeni a többre hivatottak kategóriában. A Blurred Lines-t ugyanis pont nem úgy dolgozták át, ahogy azt kellett volna. De szerencséjükre a dal olyan népszerű, hogy bármilyen formában, akár lábasokon elverve is sikert arat.


Fotó: rtlklub.sajtoklub.tv

Ajánlott videó

Olvasói sztorik