Szórakozás

Halálosan megfenyegette az idős nénit

maszkos-rablo(210x140)(11).jpg (maszk, rabló, betörő, )
maszkos-rablo(210x140)(11).jpg (maszk, rabló, betörő, )

Otthonában támadt rá a férfi egy mezőszentgyörgyi idős asszonyra. Most megszületett a vádemelési javaslat.

Még márciusban tört rá a rémült nénire, aki egyedül volt otthon családi házában. A támadó megfenyegette, spórolt pénzét és a fényképezőgépét is ellopta.

A 28 éves lepsényi férfit egy nap alatt elfogták a rendőrök. A férfi lakásán házkutatást tartottak, itt megtalálták a néni fényképezőjét is. A nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki, őrizetbe vették, és kezdeményezték előzetes letartóztatását.

A  napokban lezárult a nyomozás, a vádemelési javaslat már a Járási Ügyészségen van.

Idősek tízezreiből lesz áldozat

Egyre több és egyre szomorúbb – így lehetne jellemezni az idősek helyzetét „rendőroldalról”, miután a statisztikák egyértelműen azt mutatják, egyre több bűnöző választ magának célpontot ebből a korosztályból. A számok torokszorítóak, évente körülbelül 40-50 ezer szépkorú válik “prédává”, minden ötödik sértett közülük kerül ki – derül ki az Országos Rendőr-főkapitányság idősek napján közzétett összesítéséből.

A paletta széles: betörés, besurranás, zsebelés, trükközés, csalás vagy éppen rablás – a tettesek nem válogatnak. Sajnos nem csak a tolvajok, a rablók is gyakran szemet vetnek az idősek értékeire. Némelyikük felfoghatatlanul brutális.

Néhány hete egy szabolcsi asszony értékeit is gátlástalan fiatalok próbálták megkaparintani. Mi több, egyikük – egy 19 éves fiú – meg akarta erőszakolni a 65 éves nőt. Eközben 13 éves társa nem zavartatta magát, igyekezett összeszedni a házban lévő értékeket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik