Szórakozás

Iskolában adott meglepetéskoncertet Paul McCartney

Paul McCartney (Paul McCartney)
Paul McCartney (Paul McCartney)

Ezt az évfordulójukat biztosan nem fogja elfelejteni az ex-Beatle szerelme.

Második házassági évfordulója alkalmából Paul McCartney koncerttel lepte meg feleségét és a Frank Sinatra művészeti középiskola diákjait szerdán New Yorkban.

A 71 esztendős művész a jövő héten megjelenő New (Új) című albumáról is énekelve köszöntötte feleségét, Nancy Shevellt a több száz diák, és az iskola alapítója, az amerikai énekes sztár, Tony Bennett jelenlétében.

A New McCartney 16. szólólemeze, és az egykori Beatle első, kizárólag saját dalokat tartalmazó szólóanyaga a 2007-es Memory Almost Full óta. McCartney tavaly két saját szerzeménytől eltekintve dzsessz sztenderdeket dolgozott fel Kisses On The Bottom című korongján.

A The Daily Telegraph szerint az album erőteljes és friss, érződik rajta, hogy a zenész új erőt merített házasságából, zenei irányvonala viszont nem változott. A lemezen fiatal szerzőkkel dolgozott együtt a Beatles egykori tagja. Az album elkészítésében Mark Ronson, Paul Epworth, Ethan Johns és Giles Martin, “az ötödik Beatle”, George Martin zenei producer fia működött közre.

A BBC-nek adott online interjúban McCartney arról beszélt, hogy boldognak érzi magát felesége oldalán. Új albumán ennek megfelelően ez az öröm érződik, és bár néhány számba szomorúság is vegyült, általánosságban azonban örömmel készítette a lemezt és reméli, ez a hallgatókhoz is eljut – mondta.

McCartney a tizenkét éve működő középiskolában saját számai mellett a Beatles- és Wings-slágerekből összeállított műsor előtt elbeszélgetett a diákokkal. Elmondta: gyakran megkérdezik tőle, nem vonul-e vissza, mire ő rendre azt válaszolja “nagyon köszönöm, nem”. Hozzátette: nézhetné otthon a tévét, de szívesebben tölti az idejét a diákokkal és koncertezik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik