Szórakozás

Ebben az étteremben tilos beszélni

csönd (csönd)
csönd (csönd)

New Yorkban nyílt egy étterem, ahol étkezés közben nem szabad beszélni. A séf célja, hogy a vendégek több figyelmet fordítsanak az ételre, mint a beszélgetésre.

Az étteremben az evőeszközök csörömpölését, a víz zubogását, a leves szürcsölését, a tányérok hangját lehet hallani. Beszédet nem. Ha valakinek szüksége van akár sóra, vagy vízre, szavak nélkül kell jeleznie.

A Brooklynban nyitott étterem neve “Egyél!”. A séf, Nicolas Nauman a csendes étterem ötletét egy külföldi utazás ihlette. “Főiskolásként sok időt töltöttem Indiában egy buddhista kolostorban, ahol minden nap néma reggelink volt” – mondta.

Esélyt akart adni a vendégeknek arra, hogy csak az ételre koncentráljanak. Itt fix áras menük vannak, és a vacsora este nyolc órakor kezdődik. Miután a vendégek leadják megrendeléseiket, addig nem beszélnek, míg a négy fogásos vacsorát be nem fejezik.

Voltak olyanok, akiknek romantikus volt. Mások elmerültek gondolataikban. “Valószínűleg jobban koncentráltam az ételre, mint máskor, de örültem, hogy nem volt beszélgetés.”

A néma vacsorát vasárnaponként rendezik meg az étteremben, ahol a többi napon bátran lehet beszélgetni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik