Szórakozás

Bajnai Gordon és a rádiók is kiakadtak Dopemanre

Három zalai rádió vezetősége úgy döntött, hogy nem játsszák többet a rapper dalait, állítólag nem politikai szerepvállalása miatt. Bajnai Gordon pedig elárulta, hogy taszítja amit Dopeman csinált.

“A mai napon Halász Gábor, a Helikon Rádió igazgatója és Péter Árpád felelős szerkesztő úgy döntött: Zala megye három adója, a Helikon Rádió (Keszthely-Nagykanizsa) és a Helikon Rádió Egerszeg (Zalaegerszeg) a jövőben nem játssza Dopeman dalait. Megítélésünk szerint a rapper múlt hétvégi akciója túlmegy a közéleti szerepvállalás demokratikus normáin. Úgy véljük, egyetlen közéleti szereplő sem mutathat olyan példát, amely az erőszakot és a brutalitást emeli követhető és elfogadott mintává. Álláspontunk és döntésünk nem politikai természetű, kizárólag az erkölcs és a demokrácia szilárd talaján állva hoztuk meg” – állt a rádió közleményében, amit persze Dopeman sem hagyott szó nélkül:

“Zseniális, ahogy beindult a gépezet. Magyarországon először, igazi demokrataként a Zala megyei rádiók egyhangúlag betiltották a DopeMan dalok játszását…Nem, mintha eddig annyit játszották volna” – írta Facebookján a halálbüntetést elítélő rapper.

Mint ismert hétvégén kormányellenes tüntetést tartott a Szolidaritás a Lánchídnál. A rendezvényen Dopeman elénekelte a Bazmeg című dalát, miközben a tüntetők ledöntötték Orbán Viktor szobrát, amit akkor állítottak fel.

A produkció nemcsak a jobboldaliaknak nem tetszett, de még a korábbi miniszterelnök Bajnai Gordon is bírálta Dopemant a HírTv-nek.

“Világossá tettem, hogy azt sem tartom helyesnek, hogy azt a szöveget, amit ott Dopeman elmondott, nagyon sokakat, engem is taszított, nem odavaló volt. Ami pedig a szobordöntés után történteket illeti, nagyon messze van attól az ízlésvilágtól, amit én képviselek. Azt gondolom, jobb lenne ezen túl lenni. Nem így kell Orbán Viktort ledönteni vagy megdönteni, hanem demokratikus úton kell leváltani a következő választásokon” – mondta Bajnai.

A zalai rajongók egyébként ezeket a dalokat nem fogják többet hallani:

 

Bazmeg Én és a kisöcsém..
Szeretlek is meg nem is Nincsen arra szó

Ajánlott videó

Olvasói sztorik