Szórakozás

Klapka ingyen ad tanácsot a magyar lottómilliárdosnak

Klapka-Gyorgy(650x433)(2).jpg (Klapka György)
Klapka-Gyorgy(650x433)(2).jpg (Klapka György)

Az Aranyember úgy véli, hogy ekkora nyeremény megöli az ember lelkét, így különösen ügyelni kell arra, mire költjük a milliókat.

3070 millió azaz több, mint 3 milliárd forint – ennyit nyerhet az szerencsés, aki a mai lottóhúzáson eltalálja mind az öt számot.

Az ismert, milliomos üzletember, Klapka György úgy véli, hogy nagyon szegény embernek nem szabadna megnyerni a lottót, mert szörnyű élet várhat rá.

“Ekkora nyeremény megöli a lelket és a pénz tönkreteheti az egész családot. A milliárdok nem érnek ennyit. Azok a lottónyertesek, akik előtte nem gazdálkodtak megfelelően a pénzzel, azok még nagyobb szegénységbe kerülhetnek, mint előtte. Amerikában még statisztika is van a szerencsétlen lottónyertesekről” – magyarázta Klapa, aki szerint akkor van baj, ha a nyertes egyáltalán nem tud bánni a pénzzel.

“Az újdonsült milliomos egy csomó olyan dolgot megvesz, amire nincs is szüksége, ráadásul nem gondolkozik előre. Például vásárol egy yachtot vagy egy villát, de azt elfelejti, hogy ezeknek fenntartási költségei is vannak”  tette hozzá a vállalkozó, aki azt is elárulta, hogy ingyen segít majd lottónyertesnek, ha kikéri a tanácsát.

“Nekem semmilyen kapcsolatom nincs a pénzzel, mindig pont annyi elég, ami van. Nem tulajdonítok neki nagy jelentőséget. 85 éves vagyok és mindenem megvan ami kell, így irigy sem vagyok. Őszinte, jó tanácsot tudok adni. Íme, az első: egy régi zsidó mondás szerint, ha pénzed van, akkor három dologba kell befektetni: ingatlan, arany és értékpapír. Ezek értékállóak és a hozamból már meg lehet élni” – tette hozzá Klapka.

Fotó: TV2

Ajánlott videó

Olvasói sztorik