Szórakozás

Nem okoz fennakadást a focivagonok hiánya

A MÁV cáfolja, hogy a román-magyar meccs után szétvert vasúti kocsik hiánya problémákat okozna az itthoni vasúti közlekedésben.

A napokban több hírportálon, közösségi fórumon, vasúti témákkal foglalkozó oldalon is napvilágot látott a hír, miszerint komoly fennakadásokat okozhat a román-magyar mérkőzés után megrongált vasúti kocsik kiesése a közlekedésszervezésben.

Több milliós kárt okoztak a rongálók (Fotó: MTI/Rosta Tibor)

Elsőként a Gerzsoltrain.hu című internetes oldal számolt be arról, hogy békéscsabai kocsikból álló szerelvény szállította a szurkolókat Bukarestbe, melyek elvesztése átmeneti nehézségeket okozhat a Viharsarok vasúti közlekedésében.

A megrongált kocsik békéscsabai honállomásúak illetve kettő a MÁV-START Zrt. Utasellátó állományához tartozik – erősítette meg a Vásárhely24-nek Sigulinszki Tibor, a MÁV kommunikációs osztályának munkatársa, hozzátéve, az összetört vagonok javítását a társaság azonnal megkezdte, a szakemberek, a sérült kocsikon jelenleg is dolgoznak.

Négy kocsi már el is készült, illetve az érintett kocsik nagy részét már héten visszaállíthatják a forgalomba. Ezen túlmenően a MÁV, ahol szükséges, ott a tartalék állományából állít ki kocsikat. Ennek megfelelően az utasok a szerelvények összeállításában jelentősebb eltérést várhatóan nem tapasztalhatnak – mondta el a szóvivő.

A kár nagyrészét a kődobálók okozták (Fotó: MTI/Rosta Tibor)

A vasúttól kapott hírek szerint elsősorban vagonok külseje sérült. A MÁV korábban jelezte, mindent megtesznek annak érdekében, hogy továbbhárítsák az okozott károkat. Elmondták, a kődobálás miatt felvették a kapcsolatot a román vasúttársasággal, valamint a helyi hatóságokkal, egyúttal hamarosan megküldik a kárigényüket a magyar szurkolók utaztatását szervező cégnek is.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik