Szórakozás

Félnek a drogteszttől a politikusok?

A szombathelyi képviselők maguk vállalták, hogy kábítószervizsgálatnak vessék alá magukat, de többen hónapok óta nem jutottak el a tesztig. Van, aki nem is akar.

Még az év elején határoztak a szombathelyi képviselők, hogy alávetik magukat egy drogtesztnek. A kezdeményezés mellé minden párt felsorakozott, ám hónapok óta húzódik a vizsgálat – írja a Nyugat.hu.

A kezdeményezés célja a példamutatás és a droghasználat visszaszorítása volt, illetve a város képviselői ezzel is igyekeznek elkötelezni magukat a drogmentes életmód mellett.

A vizsgálathoz vizeletmintát kell adni, ebből akár 90 nappal a drogfogyasztás után is kimutathatók a hatóanyagok. A közgyűlés májusban szentesítette a döntést a vizsgálatokról, határidőt viszont nem szabtak hozzá.

Van, aki elutasítja

Az ügy nem olyan egyszerű, mint amilyennek elsőre tűnik. A drogtesztek eredményei a magánügy kategóriába tartoznak, így senki sem köteles elárulni saját eredményét. A másik probléma, hogy a gyógyszert szedő embereknél a teszt a különböző medicinákat is kábítószernek jelezheti.

Több képviselő is jelezte, hogy elvégezték rajt a drogtesztet, mely negatív eredményt hozott.

A Nyugat.hu cikke szerint, még nem mindenki esett azonban túl ezen az egészségügyi kellemetlenségen. Volt akinek kiment a fejéből, más nem tudja, miként fogjon hozzá, de olyan is akadt, aki nyíltan elutasította és méltatlannak tartotta az ötletet.

A teljes cikk és a politikusok reakciói itt olvashatók!

(Nyitó képünk illusztráció!)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik