Szórakozás

Megszondáztatják a velencei gondolásokat

gondola (gondola)
gondola (gondola)

Kötelező kábítószer- és alkoholteszt bevezetését tervezi a velencei gondolások szövetsége tagjainak szabálysértő magatartása miatt.

Velence lakosai és a turisták is jelezték már, hogy a Canal Grande csatornáin dolgozó gondolások közül nem egy a munkájához és a városhoz is méltatlan magatartást tanúsított. Ezt bizonyította az Il Gazzettino helyi napilap által megírt eset, amikor két gondolás megalázó tréfából alsónadrágra vetkőztette egyik társát és az erről készült felvételt az internetre is feltette.

Nicola Falconi, a gondolásokat tömörítő szervezet elnöke bejelentette a szakmában dolgozók ellenőrzésének szigorítását. Falconi az olasz sajtónak hangsúlyozta, hogy ugyanazt a meglepetésszerűen végzett drog- és alkoholtesztet kívánják alkalmazni, amelynek többek között a velencei vaporetto hajók vezetőit vetik alá vagy a szárazföldi sofőröket. A teszt bevezetését még a velencei önkormányzatnak is meg kell szavaznia.

A Velencében dolgozó több mint négyszáz gondolás mostanáig védett szakmai kategóriának számított. A gondolásigazolvány megszerzéséhez többfordulós vizsgát kell teljesíteni, amely eddig társadalmi elismerést és tekintélyt is biztosított a város jelképeinek számító hajósoknak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik