Szórakozás

Éhségsztrájkolnak a makói hentesek Németországban

hentes (hentes, hús, )
hentes (hentes, hús, )

Minden tartalékukat felélték a bérüket követelő magyarok. Kétharmaduk feladta a tüntetést, hatan maradtak és mától nem esznek.

Mint arról korábban mi is beszámoltunk a hónap elején húsz, korábban a német Müller Fleischnek dolgozó magyar húsipari munkás kezdett tüntetésbe a cégóriás baden-württembergi üzeme előtt, miután a társaság alvállalkozója nem fizette ki háromhavi, csaknem 200 ezer eurónyi munkabérüket.

A nehéz helyzetbe került magyar hentesek akkor azt mondták, a végsőkig kitartanak, most viszont többen – kisgyermekes szülők, családos emberek – otthagyták a tüntetést. A Délmagyarország úgy tudja, hat makói maradt a német városban.

Minden tartalékukat felélték a Németországban tüntető magyar hentesek. Illusztráció. (Fotó: MTI/Varga György)

Reggel 7-kor szétosztottuk az utolsó csomag kekszet, azóta nem evett senki. Vizet a közeli benzinkút mosdójából hozunk. Éhségsztrájkba kezdtünk, bár más választásunk nincs is, hiszen elfogyott az élelmünk, a pénzünk – mondta el napilapnak még hétfőn az egyik demonstráló, aki arról is beszámolt, hogy a kezdetben segítőkész helyiek, illetve az MF szakszervezeti vezetői egyre ellenségesebbek velük szemben. Többen már a rendőrséggel fenyegetőznek.

Az MF több ajánlatot is tett a magyar munkásoknak az elmúlt napokban, ám ezek közül egyiket sem fogadták el.

Az ajánlatokról és az ügy további részleteiről itt olvashat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik