Szórakozás

Madonna pénztárcája a legvastagabb

madonna (madonna, )
madonna (madonna, )

A Forbes magazin 125 millió dollárra (28,1 milliárd forint) becsüli az 55 éves popdíva elmúlt egy évben szerzett keresetét, amely elsősorban a bruttó 305 millió dollárt hozó MDNA-turnéból és ruházati termékek, illatszerek eladásából, illetve egyéb befektetésekből jött össze.

A lista második helyén végző Steven Spielberg, aki Lincoln című filmjével kaszált nagyot tavaly, mintegy 100 millió dollárra tett szert 2012 júniusa és 2013 júniusa között. A rendező bevételeinek nagy része korábbi kasszasikereinek, köztük az E.T. – A földönkívüli és a Jurassic Park című alkotásoknak köszönhető, amelyek még most is sokat hoznak a konyhára.

“Madonna sikere, így 55 évesen, azt mutatja, milyen hihetetlen erő rejlik egy sikeres zenei karrierben” – mutatott rá Dorothy Pomerantz, a Forbes magazin riportere, hozzátéve, hogy a 27 esztendős Lady Gagát gyakran emlegetik a négy évtizednyi zenei karriert maga mögött tudó popdíva kihívójaként.

“A fiatal sztár kétségkívül vetélytársat jelent Madonna számára, amikor a pénzkeresésről van szó” – húzta alá a Forbes, rámutatva, hogy Gaga hozzávetőlegesen 80 millió dolláros tavalyi keresete, amelynek nagy része a Born This Way Ball nevű világturnéjából folyt be, a lista tizedik helyére repítette az énekesnőt.

A szokásos évi lista összeállításához a Forbes magazin ügynököktől, menedzserektől, producerektől és ügyintézőktől kapott információk alapján becsülte meg az egyes hírességek szórakoztatóipari bevételeinek összegét. Az adatok nem veszik figyelembe az adólevonásokat, az ügynökök díjait és a “celebléthez hozzátartozó egyéb kiadásokat”.

A beszélgetőműsorok királynőjeként és médiamogulként ünnepelt Oprah Winfrey bevételei igencsak visszaestek: 77 millió dolláros bevétele a lista 13. helyére volt elég. A dobogó harmadik helyén az Ötven árnyalat-trilógiát jegyző E. L. James, az amerikai rádiós és televíziós személyiség Howard Stern és a zenei, illetve televíziós producer Simon Cowell osztozik, fejenként 95 millió dolláros bevétellel.

A legjobban kereső hírességek tízes mezőnyébe tartozik továbbá Glenn Beck televíziós műsorvezető, a Transformers-filmeket jegyző Michael Bay és James Patterson amerikai krimiszerző, aki a Forbes szerint minden idők legtöbb eladását produkáló írója. Spielberg és Bay is szerepelt a tavalyi top 10-es mezőnyben, habár akkor mindketten jóval több bevételre tettek szert.

A teljes listát itt találja!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik