Szórakozás

Tanárnak álltak az ország legjobb zenészei

Szeptember 15-én újabb tanévvel indul útjára a Rocksuli, számtalan kiváló zenésszel a fedélzetén.

Magyarországon a Rocksuliról nem feltétlenül csak a 2003-as, Jack Black nevével fémjelzett film jut a zenekedvelők eszébe. Itthon ugyanis tényleg van egy hangszeres képzést nyújtó intézmény, ahol a színpadot átmenetileg katedrára cserélik ismert magyar zenészek. Így segítenek az első, vagy éppen a sokadik lépésben a zene világába vágyóknak. Ennek a Rocksulinak az őse még 1989-ben nyitotta meg kapuit Debrecenben.

Az elmúlt években olyan sztárvendégek csatlakoztak már az ott tanuló diákokhoz egy-egy fellépésen, mint a tankcsapdás Lukács Laci, Cipő, Hobo, Jamie Winchester és Hrutka Róbert, a KFT frontembere, Laár András vagy éppen a 30Y-os Beck Zoli.

A Rocksuli egy olyan kezdeményezés, amely nemcsak hiánypótló, hanem egy úttörő dolog. Egy esély, minden lánynak, illetve srácnak, aki meg szeretne ismerkedni a könnyűzenével – véli Lukács László, a Tankcsapda frontembere. Hozzátette: itt valóban jó tanároktól tanulhatnak a növendékek. Persze az is igaz, hogy nem mindenkiből lehet sztár, de nem is ez a cél – már akkor is megérte az egész, ha valaki önmagának és másoknak is élményt tud nyújtani a zenéléssel”.

Idén is várják a hangszeren tanulni vágyókat, gitár, dob, basszusgitár, billentyű, ütőhangszer, ének és fúvós szakokon, tavaly óta már Budapesten is.

A szeptember közepén kezdődő képzésen részt vevők többek közt Ákos és Ganxsta Zolee zenekarának tagjaitól tanulhatnak Az éneklés csínját elsajátítani kívánók segítségére lesz Gájer Bálint, a TV2 Voice című tehetségkutatójának döntőse, a Group ‘N’ Swing énekese. A beiratkozás folyamatos, további információ itt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik