Belföld

Mártélyon is Mindszenten is oltottak a vásárhelyi tűzoltók

Mártélyon egy kisebb avartűznél, Mindszenten egy lakástűznél dolgoztak a hódmezővásárhelyi hivatásos tűzoltók.

Négy tűzhöz és két, műszaki mentést igénylő esethez kellet kivonulniuk a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tűzoltó egységeinek az elmúlt 24 órában.

– A délelőtti órákban a Majsai úton a csongrádi tűzoltók oltottak el egy körülbelül 400 négyzetméteren égő aljnövényzet – tüzet, majd a hódmezővásárhelyi egység – a mártélyi önkéntesekkel együtt – egy kisebb, nagyjából 50 négyzetméteres területen fékezte meg a lángokat Mártélyon, a Fő utca végén. Ruzsai egységünk egy ásotthalmi tanya romos melléképületének tüzénél avatkozott be, ahol mintegy 250 négyzetméteren az avar is lángolt. Munkájukat helyi önkéntesek is segítették – tájékoztatott a tegnapi nap eseményeiről Tátrai János tűzoltó alezredes, a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

A vásárhelyi egységnek nem csak Mártélyon, Mindszenten is akadt dolga. Az egyik Szabadság utcai házban egy heverő gyulladt ki. A hódmezővásárhelyi hivatásos tűzoltók a mindszenti önkéntesekkel rövid idő alatt megfékezték a lángokat. Személyi sérülés nem történt.

– Szentesen, a Galamb utcában egy méhész szakembernek segített helyi egységünk egy darázsfészek eltávolításában. A másik műszaki mentést szegedi munkatársaink végezték: egy Mórahalom előtt történt közlekedési balesethez vonultak ki a helyi önkéntesekkel együtt, egy gépjárművet áramtalanítani – mondta el az alezredes.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik