Szórakozás

Eseménydús hétvégéje volt a vásárhelyi tűzoltóknak

Avartüzeket és egy kigyulladt szemétlerakó lángjait fékezték meg a hódmezővásárhelyi tűzoltók a hétvégén, de a szegedi, a makói és a csongrádi egységeknek is bőven akadt dolga az elmúlt napokban.

– Ruzsai egységünk Kelebián nyújtott segítséget a kiskunhalasi kollégáknak, ahol is egy erdő aljnövényzete kapott lángra. A Földeáki út mellett is aljnövényzet égett, amit a földeáki önkéntesekkel együtt oltott el a makói hivatásos egység. Batidán a hódmezővásárhelyi hivatásos tűzoltók dolgoztak, ott mintegy 150 négyzetméteren lángolt az avar. A szegediek először Szatymazra vonultak, ahol egyhektáros terület aljnövényzete égett, a kora hajnali órákban pedig Szegeden oltottak körbálákat – ismertette a pénteki nap eseményeit Tátrai János tűzoltó alezredes, a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtószóvivője.

A szombati nap is eseménydús volt, elsősorban a szegedi és a hódmezővásárhelyi lánglovagok számára. A délelőtt folyamán mindkét város tűzoltóinak avartüzeket kellett megfékezniük. A délután folyamán pedig Hódmezővásárhelyen, egy hulladéklerakó tüzénél kellett beavatkozniuk. A két városból összesen három gépjárműfecskendő és két vízszállító érkezett a helyszínre, de a Katasztrófavédelmi Műveleti Szolgálat riasztására is sor került. Ez alatt az idő alatt a csongrádi egység tűzoltói Bugacon segédkeztek Bács megyei kollégáiknak.

A vásárhelyiek vasárnap sem pihenhettek. A hivatásosoknak két ízben kellett beavatkozniuk. A 45-ös út mellett mintegy 100 négyzetméter területű avartüzet kellett megfékezniük, a 4521. számú úton pedig egy meghibásodott elektronikájú kisteherautó áramtalanítását végezték el.

– Öt műszaki mentésre került sor a hétvégén. Pénteken Szegeden és Makón kellett leszakadt faágat, illetve megdőlt fát eltávolítani. Szombaton Szegeden, a Petőfi Sándor sugárúton egy 8 méter magasan lévő törött faág veszélyeztette a járókelőket. Éjjel, a mentősök kérésér egy fulladásos beteg mentésénél segítettek a szegedi tűzoltók. Csongrádon egy társasházban kellett beavatkozni. Itt egy emeleti lakásban ömlött a víz – mondta el a tűzoltó ezredes.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik