Szórakozás

Vízbe veszett embereket is kerestek

Tíz esetben kellett helyszínre vonulniuk a Csongrád megyei tűzoltóknak. Tarló tüzeket oltottak, és vízben eltűnt embereket kerestek.

– Megyénk tűzoltói nyolc esetben avatkoztak be szabadtéri tüzeknél az elmúlt 24 órában. A tűzesetek kivétel nélkül aljnövényzet, száraz fű, tarló tüzei voltak. A szegedi hivatásos tűzoltók ötször, szentesi, makói és hódmezővásárhelyi munkatársaik egy-egy alkalommal vonultak ki. Szegeden a Zsitva soron, a Búzavirág utca végén, és Kertész utcában csaptak fel a lángok, illetve az 5423. számú út mentén négy kilométer hosszan, de egy kübekházi tarlótűzhöz is szegedi egység vonult ki– mondta el a tegnapi eseményekkel kapcsolatban Tátrai János tűzoltó alezredes, a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtófőnöke, hozzátéve, az utóbbi esetet bonyolította, hogy a tűz román területen keletkezett, onnan terjedt át a magyar oldalra, így a határőrizeti szervek bevonására is szükség volt az oltás során.

Szentes térségében a 45. számú főút mellett lángolt az aljnövényzet, Hódmezővásárhelyen a Szegedi úton égett száraz fű, avar, míg Makó külterületén egyhektáros vegetációs tüzet számoltak fel a megyei tűzoltóság emberei.

A tűzesetek mellett további két riasztás érkezett a kapitányságokra. Mindkettő téves jelzésnek bizonyult. Előbb a szentesi könyvtár tűzjelzője lépett működésbe, de tűzre, füstre utaló jelet a kiérkező egység nem talált, később a makói tűzoltókat riasztották a Maros partjára, mivel két személy is eltűnt a vízben. Szerencsére itt sem történt tragédia, nem sokkal később mindketten előkerültek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik