Szórakozás

Nádfalra sodródott vitorlást mentettek a Velencei-tavon

A szeles időben a gárdonyi vízi körzeti megbízottaknak újabb mentése volt a Velencei-tavon. Vele együtt nyolcra nőtt az elmúlt napokban kimentett személyek száma.

A Gárdonyi Rendőrkapitányság Ügyeletére 2013. július 31-én délután arról érkezett bejelentés, hogy a Velencei-tó Pap-kert alja elnevezésű vízterületén vízbe borult egy vitorlás.

A szolgálatban lévő vízi körzeti megbízottak azonnal a megadott vízterület felé vették az irányt. Meg is látták a Szupernova típusú, piros színű trimaránt, amit ekkora már a hajó vezetője a segítségére siető másik két férfival együtt felállított, de a 35-40 km/h-s északnyugati szél a vitorlást a nádfalra sodorta. Elsőfokú viharjelzés volt ekkor érvényben.

A rendőrök a trimarán idős tulajdonosát szolgálati kisgéphajójukba segítették, míg a vitorlást vontára vették, és a Drótszamár Camping partszakaszára vontatták. Ott a férfit a KMB-sek partra segítették, miközben a bajbajutott személy hozzátartozói tapssal és ovációval köszönték meg a rendőröknek munkájukat.

Az elmúlt napokban ő volt a nyolcadik személy, akit a Gárdonyi Rendőrkapitányság vízi körzeti megbízottai mentettek ki a Velencei-tóból. A hétvégén öt fürdőzőt segítettek partra, míg kedden két horgászt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik