Szórakozás

Mit keres itthon Gerendás Péter?

Gerendás Péter (Gerendás Péter)
Gerendás Péter (Gerendás Péter)

Az ország "fasizálódása" miatt akart külföldre menni, most mégis alkot és könyvet ír - itthon.

Tavasszal nagy port kavart Facebook-bejegyzésével Gerendás Péter, aki azt írta, az ország “fasizálódása” miatt elhagyja az országot.

“Nagyon fájnak nekem azok a mondatok, amelyeket le fogok írni, de nem dughatom tovább a fejemet a homokba. 15 lemez, számtalan rangos díj után úgy döntöttem, hogy befejezem itthoni tevékenységemet. Ennek számos oka van. Az egyik ok a hazánkban tapasztalható fasizálódás” – írta akkor közösségi oldalára Gerendás.

A zeneszerző azonban még mindig nem ment sehová, az Indexnek adott interjújában pedig azt is kijelentette: alkot, sőt könyvet is ír.

„Elkezdtem alkotni, jöttek egymás után a dalok (…) lökést adott az a lelkiállapot” – indokolta a portálnak a zeneszerző, hogy a levelében leírttal ellentétben miért van még mindig Magyarországon. Azóta egy új zenei anyaggal is elkészült, sőt egy könyvet is írt arról, ami azóta vele történt.

Fotó: RTL Klub

A sokat emlegetett Facebook-bejegyzést szerinte sokan félreértelmezték.

„Az írásnak van egy ilyen veszélye, hogy mindenki úgy értelmezi, ahogy akarja” – mondta Gerendás, majd az Index kérdésére, miszerint írása meglehetősen konkrét volt, mint ahogyan az országra használt jelző is, annyit mondott: nem arról írt, hogy ez egy fasiszta vagy antiszemita ország, és ilyet nem is gondolt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik