Belföld

Gerendás Péter még itthon – kitüntették

Gerendás Péter kitüntetést kap (gerendás péter, )
Gerendás Péter kitüntetést kap (gerendás péter, )

Közönség előtt énekelt és díjat is kapott a népszerű zenész.

Egyelőre még itthon van, és énekel Gerendás Péter. Az énekes, aki nemrég – végső elkeseredésében – elköszönt itthoni barátaitól, és bejelentette, hogy külföldre távozik, most a Páva utcai Holokauszt Emlékközpontban rendezett izralei függetlenség napi ünnepségen lépett fel.

Azt pedig csak a Mensch Nemzetközi Alapítvány alapítója, az Egyesült Államokban élő Geiger András tudta, hogy Gerendás nemcsak fellépője, hanem kitüntetettje is lesz a rendezvénynek.

A Mensch immár nyolcadik éve ezen a napon adja át az alapítvány díját azoknak, akik emberi tartásukkal, cselekedeteikkel és példájukkal sokat tettek az előítéletektől mentes világért. Az eddigi kitüntetettek között van Tom Lantos amerikai szenátor, Judith Várnai Shorer Judit, Izrael egykori magyarországi nagykövete, George Herbert Walker, az Egyesült Államok korábbi budapesti nagykövete, Dan Daly, tűzoltó ezredes, aki részt vett a mentésben a 2001-es New York-i tragédia idején, valamint Göncz Árpád, korábbi köztársasági elnök és felesége Göncz Árpádné, a Kézenfogva Alapítvány kuratóriumának elnöke.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik