Szórakozás
kerítés-árnyék (kerítés, árnyék)

Csak kerítés épült a másfél milliárdból

Koltay Miklós
Koltay Miklós

2013. 07. 31. 09:30

Csupán egy drótkerítést húztak fel arra a területre, ahol egy másfélmilliárdos logisztikai központnak kellett volna épülnie uniós pályázati forrásból. A támogatással feltehetően visszaélő két cégvezető előzetes letartóztatásban van.

Egy Csongrád megyei kft. logisztikai központok és szolgáltatások megvalósítása címén nyújtott be pályázatot, amelyhez a másfél milliárd forintos beruházás önerős részét kölcsönfelvétellel igazolta. A több mint 700 millió forint támogatást elnyert pályázó cég egy ismert bajai nagyvállalkozó tulajdonába került, aki az első körben kiutalt 220 millió forint pályázati pénz jelentős részével kiszállt a kft.-ből – tudta meg a Szeged24 a NAV Dél-alföldi Regionális Bűnügyi Igazgatóságán.

Az új tulajdonos úgy döntött, hogy a beruházást Csongrád megye helyett inkább egy Somogy megyei faluban valósítja meg és újabb százmilliós összeg kifizetését kérte. Ehhez a projekt készültségi állapotát igazoló jelentést és fiktív számlákat nyújtott be. A teljesítést műszaki ellenőrként egy kalocsai kft. igazolta. Ennek ellenére a pénz kiutalását nem engedélyezték.

Mint kiderült, sem a bajai vállalkozónak, sem az új tulajdonosnak nem állt szándékában a logisztikai központ megvalósítása, céljuk egyértelműen a pályázati összeg megszerzése volt. Logisztikai központ helyett mindössze drótkerítést húztak az építési terület köré, és némi földmunkát végeztek.

A pénzügyi nyomozók a pályázati pénzt eltüntető férfiakat, illetve a fiktív számlákat nyújtó és a teljesítést igazoló személyeket költségvetési csalás gyanúja miatt hallgatták ki. Az elkövetők akár 8 évi szabadságvesztésre is számíthatnak.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Budapest, 2016. február 26.
A Microsoft informatikai világcég magyarországi székháza az egykori óbudai Gázgyár területén létesült Graphisoft parkban, a főváros III. kerületében.
MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.