Szórakozás

Nyaralás a Holdon? Tíz év múlva indulhat!

Egy amerikai cég másfél milliárd dollárért röpítené kétnapos holdbéli üdülésre vendégeit.

Az ajánlat elsősorban országoknak szól, ám igény szerint magánszemélyeket is a Holdra szállítanak. A Golden Spike Company szerint az utazás nem csak turisztikai, hanem egyben tudományos célokat is szolgálna, valamint növeli az adott állam presztizsét is. A cég elképzelése szerint a Holdturizmusból befolyó összeget vissza lehet forgatni az űrkutatásba, valamint jó befektetés az űrrepülés fejlesztéséhez is.

A tervek szerint az első tranzit 2020 környékén indulna el, ám sokan kételkedve szemlélik a tervezett vállalkozást. Bár a vállalatnál tapasztalt, egykori NASA alkalmazottak dolgoznak, néhány űrszakértő szerint a cégnek nincs akkora alaptőkéje, hogy fekészüljön egy ekkora projektre.

Eddig többnyire országok jelentkeztek a misszióra, ám gazdag magánemberek is jelezték igényüket a Holdutazásra. Ha esetleg Ön is kedvet kapott hozzá, ezen a honlapon talál bővebb információt a jelentkezéssel kapcsolatban. Előtte azonban nem árt feltörni az összes malacperselyt, mert igencsak tetemes árat, másfélmilliárd dollárt kérnek a kozmikus kirándulásért.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik