Szórakozás

Úton a királyi bébi

Katalint kora reggel a St. Mary Kórházba szállították. Megkezdődött a vajúdás – írja a Sky News.

Friss: Két Bobby is posztol a kórház előtt: egy nő és egy férfi. A járókelők időről időre megállnak és fotózzák a kórházat. A magánklinikára az élő közvetítésből úgy tűnik, senki nem mehet be, csak külön engedéllyel. A két rendőr legalábbis csak úgy ebged be bárkit is, ha felmutat egy papírt, valószínűleg igazolást.

Katalint férje, Vilmos herceg is elkísérte. A hírt a Buckingham-palota is megerősítette: a hercegnő “a vajúdás korai szakaszában van” – írták közleményükben.

Kövesd élőben a királyi baba születését!

Az észak-londoni Paddington kerület St. Mary’s Hospital nevű kórházának szülészeti magánklinikáján született 31 évvel ezelőtt Vilmos herceg, majd két évre rá öccse, Harry is. Katalin orvosai eredetileg július 13-ára, de legkésőbb július 15-ére várták a hercegi sarj megszületését.

A magánklinikán luxusszállodákat megszégyenítő lakosztályt rendeztek be a hercegnőnek, műholdas televízióval, wifi-szolgáltatással, koktélbárral és naponta cserélt friss virágcsokor-költeményekkel. A kórház konyháján a legjobb séfek állnak készen arra, hogy a nap bármely szakában elkészítsenek bármilyen ételkülönlegességet, amelyet Katalin és férje éppen megkíván. Itt az első éjszaka 6265 fontba (2,2 millió forintba), minden további éjszaka 2200 fontba (750 ezer forintba) kerül.

A britek már hónapok óta “Royal baby”-lázban égnek, a kórház előtt pedig hosszú hetek óta táboroznak a sajtó munkatársai, hogy első kézből értesüljenek Nagy-Britannia leendő uralkodójának születéséről. Katalin hercegné terhessége alatt végig folytak a találgatások, hogy vajon kislány vagy kisfiú lesz-e a trónörökös.

London ünnepi fogadtatásra készül

A majdani uralkodó világra jöttét 41 ágyúlövés adja majd hírül a londoni Hyde Parkban, további 62 a Tower erődje mellett, a parlamenttel szemközt emelkedő 135 méter magas óriáskerék, a London Eye szerkezetét pedig különleges fényszórók öltöztetik a brit nemzeti lobogó piros-fehér-kék színeibe.


Fotó: AFP / Marcus Brandt

Vilmos feleségéről december elején derült ki, hogy várandós, miután heveny terhességi rosszullétei miatt kórházba kellett szállítani. Azóta is folyamatosan azt találgatta az egész világ, vajon mikor születik meg az utód.

Vilmos gyermeke lesz a harmadik

Vilmos és Katalin gyermeke apja mögé kerül be az öröklési láncba, őt majdani testvérei követhetik. Vilmos öccse, Harry egyelőre csak egy hellyel, de hátrébb tolódott. Harry után következik nagybátyja, Károly herceg középső öccse, András, majd az ő gyermekei, Beatrix és Eugénia.

Azt persze senki nem tudja, mikor léphet trónra a legújabb trónörökös. Nagyapja hatvanegy éve vár erre. És egyre többen mondják, hogy a most nyolcvanhét éves II. Erzsébetet nem is fia, hanem majd unokája, Vilmos követi a trónon.

A nagy bejelentésre létrákkal készülő emberekről képgaláéria itt:

Cikkünk folyamatosan frissül!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik