Szórakozás

Maga szívta volna el a több mint 5000 doboz cigarettát

Közel öt és félezer doboz, adójegy nélküli cigarettát, valamint 15 és fél kilogramm fogyasztási dohányt találtak a pénzügyőrök egy jövedéki ellenőrzés során Kövegyen. A tulajdonos, elmondása szerint saját használatra vásárolta a több millió forintnyi füstölnivalót.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei bejelentés alapján jövedéki ellenőrzést tartottak egy kövegyi háznál, melynek során, a melléképületek átvizsgálásakor összesen 5480 doboz adójegy nélküli cigarettát, valamint 15,5 kilogramm fogyasztási dohányt találtak. Az előkerült füstölnivalót a tulajdonos magánénak vallotta, elmondása szerint azt saját fogyasztásra vásárolta egy ismeretlentől.

Suller György Attila, a NAV vám- és jövedéki szóvivőjének tájékoztatása szerint a házkutatás során 4703 darab különféle pirotechnikai termék is előkerült.

A pénzügyőrök a megközelítőleg 3 és félmillió forint értékű dohányárut és a pirotechnikai eszközöket lefoglalták. Az adózatlan dohánytermékek tekintetében a NAV pénzügyi nyomozói, orgazdaság bűncselekmény elkövetésének magalapozott gyanúja miatt eljárást indítottak.

A pirotechnikai termékeket a Készenléti Rendőrség Tűzszerész Szolgálata szállította el, ezzel összefüggésben polgári felhasználású robbanóanyaggal és pirotechnikai termékkel kapcsolatos szabálysértési eljárás indult.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik