Szórakozás

Jótanácsok kerékpárlopás ellen

Néhány betartandó szabályra hívják fel a rendőrök a figyelmet, hogy bringánk ne váljon a tolvajok áldozatává.

A rendőrség figyelmeztetése szerint fontos, hogy a kétkerekű védelméről tulajdonosa az esetleges lopások megelőzése érdekében minden esetben gondoskodjon. Lehetőség szerint ne hagyják közterületen, vagy lépcsőházban őrizetlenül kerékpárokatat, ha mégis, úgy azt minden esetben le kell zárni lakattal. Sok helyen látható, hogy csak a kereket zárják a vázhoz, a kerékpárt pedig az épület falának támasztják, ez azonban nem elegendő.

Felhívják a figyelmet arra is, hogy érdemes jó minőségű  kerékpárlakatot vásárolni, mely megnehezíti, vagy lehetetlenné teszi alopást. Amennyiben több lakásnak közös pincehelyisége van, úgy a pincében is le kell lakatolni és nem szabad megfeledkezni a pincehelyiség lezárásáról sem.

Kerékpárvásárláskor a kapott számlát, jótállási jegyet el kell tenni és megőrizni. Ha a kerékpárt mégis ellopják, értesíteni kell a rendőrséget és a kiérkező helyszínelőkek a gyorsabb és hatékonyabb felderítés érdekében közölni kell a kerékpár típusát és gyári számát.

A jobb beazonosíthatóság miatt a kerékpárról és egyedi alkatrészeiről, sérüléseiről érdemes fényképfelvételt készíteni, mely  megkönnyíti a rendőrség dolgát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik