Szórakozás

3,5 milló értékű illegális cigaretta és tűzijáték egy kövegyi házban

3,5 milló értékű illegális cigaretta és tűzijáték egy kövegyi házban (3,5 milló értékű illegális cigaretta és tűzijáték egy kövegyi házban)
3,5 milló értékű illegális cigaretta és tűzijáték egy kövegyi házban (3,5 milló értékű illegális cigaretta és tűzijáték egy kövegyi házban)

Lakossági bejelentés alapján nagy mennyiségű illegális dohányterméket és tűzijátékot találtak a NAV nyomozói egy kövegyi házban.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei bejelentés alapján jövedéki ellenőrzést tartottak egy magyar férfi tulajdonát képező, kövegyi ingatlanon. A ház, valamint a melléképületek átvizsgálása közben összesen 4.080 doboz JINLING és 1.400 doboz NZ adójegy nélküli cigarettát, valamint 15,5 kg fogyasztási dohányt találtak a pénzügyőrök. Az előkerült füstölnivalót a tulajdonos magánénak vallotta és elmondta, hogy azt saját fogyasztásra, egy ismertetlen személytől vásárolta.

Az ingatlan ellenőrzésének további eredménye is volt, az egyik melléképületből ugyanis előkerült 4.703 db különféle tűzijáték is.

A pénzügyőrök a megközelítőleg 3,5 millió forint értékű dohányterméket és a pirotechnikai eszközöket lefoglalták. Az adózatlan dohánytermékek miatt a NAV orgazdaság miatt indított eljárást az ingatlan tulajdonosa ellen.

A pirotechnikai termékeket a Készenléti Rendőrség Tűzszerész Szolgálata szállította el, ezzel összefüggésben pedig polgári felhasználású robbanóanyaggal és pirotechnikai termékkel kapcsolatos szabálysértési eljárás indult.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik