Szórakozás

Papíron szegények a celebmodellek

Csak néhányuknak van cége, azok is épphogy döcögnek - legalábbis papíron.

Hiába hordják a legtrendibb ruhakölteményeket, járnak a legmenőbb verdákkal és költekeznek látszólag könnyedén a magyar celebmodellek, bizony egytől egyig szegények – mármint papíron. A céginfo.hu adatbázisa szerint ugyanis sokan még vállalkozáshoz sem köthetők, akik pedig igen, azoknál is csak döcög a szekér. A Bódi Sylvi, Dukai Regina, Debreczeni Zita és Zimány Linda által képviselt ruhamárkát forgalamzó cégben egyikük sem szerepel. A két magánszemély tulajdonában lévő, feltörekvő divatcég a cégadatok szerint egyre sikeresebb. Kukkantsunk bele a lányok (kirakat) pénztárcájába, amelyet a Napi Gazdaság összesített.

Fotó: RedLemon

Bódi Sylvi

Papíron nem eredményes Bódi Sylvi 1999 óta működő vállalkozása 2008 óta mindössze egyszer, 2009-ben mutatott ki mintegy 200 ezer forintos adózott eredményt, a többi esztendőben veszteséges volt, a mérleg szerinti eredménye pedig valamennyi évben 0 forint volt – derül ki a Céginfo.hu adataiból. A bt. 2008-ban még 7,1 millió forint nettó árbevételt ért el, azóta viszont folyamatosan csökkent az éves forgalma. A társaság 4,4 milliós saját tőkéje tavaly 1,6 millióra csökkent. A szörf-modell kisebbségi tulajdonosa volt egy médiaügynökségnek is, ami végelszámolás alatt áll, ráadásul több végrehajtás, köztük adóhatósági eljárás indult ellene.

Dukai Regina

A modell-műsorvezető-énekes Dukai Regina családi cégét is 1999-ben jegyezte be a cégbíróság, a kft. főtevékenysége az “egyéb nem bolti, piaci kiskereskedelem”, de foglalkozik többek között előadó-művészeti, biztosítási ügynöki tevékenységgel és fizikai közérzetet javító szolgáltatással is. Az 5 millió forint jegyzett tőkéjű cég ügyvezetője és egyik tulajdonosa Dukai Regina. A cég nettó árbevétele 2007-ben még nettó 8,8 millió forint volt, tavaly viszont már csak 3,5 millió. A tavalyi üzleti évet mindössze 63 ezer forint eredménnyel zárta.

Debreczeni Zita és Zimány Linda

A modellként és fotósként ismert Debreczeni Zita szolnoki egyéni vállalkozóként folytat művészeti tevékenységet, 2006 februárja óta, így tevékenységéről nincs más, nyilvános cégadat. Zimány Lindának azonban semmilyen vállalkozás nem szerepel a nevén a cégadatbázis szerint.

Ajánlott videó