Szórakozás

Egyre több dolgos magyart veszítünk

kijárat (elbocsátás, távozás, )
kijárat (elbocsátás, távozás, )

250 ezernél is több magyar dolgozik tartósan külföldön.

A Profession.hu információi szerint leginkább vidékről vándorolnak ki az emberek, nem a fővárosból. Előbbinél 9-10 százalékos, míg utóbbinál csak 7 százalék a tartósan külföldön dolgozók aránya. Ennek oka az lehet, hogy Budapesten kedvezőbb a bérszínvonal, több is a munkalehetőség. Érdekes adat,hogy a háztartások 9 százalékában van külföldön dolgozó személy. A régiók szerinti eloszlásban leginkább az északi és a déli térségben élők dolgoznak külföldön-derül ki a GKI kutatásából.

A felmérésekből tudjuk,hogy a felsőfokú végzettségűek és a szakmával rendelkezők könnyebben találnak munkát külföldön, mint aki csak a középiskolát végezte el.

A GKI 2013 júniusában elvégzett kutatásának az volt a célja, hogy feltérképezzék, a külföldön munkavállaló magyar állampolgárok számát. Összességében elmondható, hogy körülbelül 270-280 ezer honfitársunk dolgozik külföldön tartósan. Ebből azt a következtetést lehet levonni, hogy az itthoni foglalkoztatás jelentősen mérséklődött. Az egyre fokozódó kivándorlás pedig arra utal, hogy idehaza az emberek nincsenek megelégedve a munkalehetőségekkel, a fizetéssel, külföldön viszont találnak számukra kedvező feltételeket-írja a Profession.hu.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik