Szórakozás

Bejelentette, hogy ellopták a nem jogszerűen tartott fegyvereit

Lőfegyvereket foglalt le a TEK (Lőfegyvereket foglalt le a TEK)
Lőfegyvereket foglalt le a TEK (Lőfegyvereket foglalt le a TEK)

Lőfegyvereket és hozzájuk tartozó lőszereket lopott el egy betörő Makón. Mivel a betörés sértettje sem jogszerűen jutott a fegyverekhez, így ellene is eljárás indult.

Június közepén érkezett bejelentés a Makói Rendőrkapitányságra arról, hogy betörtek az Almási utca egyik családi házába, ahonnan különböző háztartási tárgyakat tulajdonítottak el.

A rendőröknek néhány héttel később sikerült azonosítaniuk az elkövetőt. B. László gyanúsított, a kihallgatásán beismerte, ő követte el a betörést. A 35 éves helybeli férfi a rendőröknek elmondta, egy diplomata táskát is ellopott, amiben lőfegyvereket és hozzájuk tartozó lőszereket talált. B. László egyik ismerősét kérte meg, hogy értékesítse a nem várt zsákmányt.

Mivel éles lőfegyverekről volt szó, a Makói Rendőrkapitányság a Terrorelhárítási Központ közreműködését kérte a pisztolyokat és puskákat átvevő S. Béla elfogásában. A TEK műveleti egysége július 9-én elő is állította a 47 éves orgazdát. Az elfogás során a fegyvereket és a hozzájuk tartozó lőszereket is megtalálták.

A Makói Rendőrkapitányság visszaélés lőfegyverrel bűntettének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást a két férfi ellen. B. Lászlót őrizetbe vették és kezdeményezték előzetes letartóztatását. S. Béla szabadlábon védekezhet.

A makói rendőrök megállapították, hogy a lopást bejelentő, más ügyben előzetes letartóztatásban lévő sértett sem jogszerűen jutott a fegyverekhez, így ellene is büntetőeljárás indult.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik