Szórakozás

Facebookon posztolják majd a királyi bébit

Katalin hercegnő és Vilmos herceg nem borulhat rögtön boldogan egymás nyakába, a világot kizárva gyermekük születése után. Sőt, a házaspár még csak azt sem döntheti el, kinek írja az első sms-t a baba nevével, méreteivel, ahogyan az a „földi halandók" esetében lenni szokott.

Bár a szülés idejét és módját még a brit királyi család sem tudja pontosan megjósolni, a baba születése utánra precíz forgatókönyv szabja meg, hogy mikor kinek mit kell csinálnia. Az 1930-as évek vége előtt ez a forgatókönyv még a baba születése előtti szabályokat is tartalmazta, hiszen egészen addig a brit belügyminiszternek is jelen kellett lennie a szülőszobában, hogy a trónörökös törvényességét megerősítse. Vilmos herceg azonban jelen lesz a szülésnél, hogy értesítse II. Erzsébet királynőt és a szűk családot.

A királyi bébi születése után egy aranytáblácskán függesztik ki az örömhírt tartalmazó tanúsítványt, amelyet a királyi orvosok is aláírnak. Ezzel egy időben egy sajtóközleményt is kiad a palota, és a modernitás jegyében a Twitteren és a Facebookon is ekkor közlik a baba születésének hírét.

Fotó: AFP

Vilmos és Katalin újszülöttjét ágyúlövésekkel köszöntik majd, ezzel egy időben pedig a belügyminiszter informálja London polgármesterét, a királynő személyi titkára pedig a Nemzetközösség országait.

A keresztelőn azt a 173 éves ruhát adják majd a picire, amelyben Viktória királynő első gyermekét keresztelték meg, a helyszínt viszont egyelőre még nem lehet tudni. A babának hat keresztszülője lesz, akik között Harry herceg, valamint Kate testvérei, Pippa és James neve is biztosan szerepel majd.

A baba nevére valószínűleg várni kell majd. Vilmos herceg nevét születése után egy héttel, apja, Károly herceg nevét viszont egy hónappal a születése után közölték a néppel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik